Nagyvonalú volt és elegáns - mondta a ravatalnál Laux Józsefről újságíró barátja, Dalia László. 

Több mint száz tisztelője, barátja, pályatársa kísérte utolsó útjára Laux Józsefet, az Omega és az LGT egykori dobosát szerda délután Budapesten, az Óbudai temetőben.

Frenreisz Károly rockzenész, zeneszerző Laux József temetésén az Óbudai temetőben 2016. augusztus 17-én. További képekért kattintson!Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A 73 éves korában, augusztus 6-án elhunyt Lauxot római katolikus szertartás szerint búcsúztatta gyászoló családja előtt Marton Zoltán László, a Szent István Bazilika káplánja. A barátok közül Dalia László újságíró beszélt a ravatalnál, és lejátszották az Omega együttes Az éjszakai országúton című dalát.

Laux József fiatalon, az LGT dobosakéntForrás: Fortepan

Dalia László azt mondta, "nagyvonalú volt és elegáns, tizenöt éven keresztül minden péntek délután találkoztunk Budapesten.

Somló Tamás halála nagyon letörte, azt mondta, három napig sírt utána.

Amikor utoljára a balatonfüredi szívkórházban találkoztunk, arról beszélt, hogy lelke az Óbudai temetőben meg tudna nyugodni". A sírnál másik barátja, Csupó Attila búcsúzott tőle.

A temetésen ott volt Adamis Anna, Laux József egykori felesége, az Omega és az LGT volt szövegírója. A zenészek közül az Omega együttes képviseletében Kóbor János, Benkő László, Molnár György, Mihály Tamás és Debreczeni Ferenc, valamint Kovacsics András, az együttes korábbi zenésze. Az LGT-ből Presser Gábor, Karácsony János, Solti János és Frenreisz Károly. Rajtuk kívül ott volt még többek között Bródy János, Köves Miklós, Horváth Charlie és Török Ádám.