Meghalt a börtönben a Backstreet Boys atyja

2016.08.21. 13:04

A Backstreet Boys és a NSync nevű fiúcsapat megalkotója 62 éves korában halt meg a börtönben, ahol a zenei menedzser 25 éves büntetését töltötte.

A Backstreet Boys, 2014. május 17-én.Forrás: QMI Agency/QMI Agency Edmonton Sun/Codie Mclachlan

Lou Pearlman a kilencvenes években és a kétezres évek elején volt nagyon sikeres zenei menedzser. Ő találta ki Floridában 1993-ban és aztán futatta fel a világ legkelendőbb fiúbandáját, a Backstreet Boys együttest, de

ő volt az NSync az O-Town, az LFO és az Innosense menedzsere is.

Ez utóbbiban rövid ideig Britney Spears is énekelt.

A Börtönök Szövetségi Irodájának adatbázisa szerint a zenei producer pénteken halt meg, egyelőre nem tudni, hogy miben - írta meg Independent. Halálhíre után a zenészek és követőik a közösségi médiában emlékeztek rá.

Talán nem kellett volna üzletembernek lennie, de nélküle én sem csinálnám azt, amit imádok. – írta a Twitteren Lance Bass, a NSync énekese.

Egyáltalán nem volt a világ legjobb üzletembere, de felfedeztette velem, hogy létezik a karma. - mondta Aaron Carter (Backstreet Boys).

Vegyes érzelmek kavarognak most bennem, RIP Lou Pearlman - emlékezett Chris Kirkpatrick (NSync).

Pearlmant egy határokon átívelő 230 millió fontos piramisjáték megszervezésével gyanúsították meg a kétezres években. Indonéziába menekült, de 2007-ben elfogták. Egy évvel később bűnösnek találták és 25 évnyi börtönbüntetésre ítélték. Leghamarabb 2029-ben szabadulhatott volna.