A tizedes meg a többiekkel vár az új évadban a Magyar Színház

A Magyar Színház épülete
A Magyar Színház épülete
Vágólapra másolva!
Nyolc bemutatót tart, köztük Dobozy Imre A tizedes meg a többiek című komédiáját állítja színpadra a 2016/2017-es évadban a Magyar Színház.
Vágólapra másolva!
A Magyar Színház épülete Fotó: Szabó Gábor - Origo

A tizedes meg a többiek című komédia premierjét szeptember 30-án tartja a színház Lengyel Ferenc rendezésében, Bede-Fazekas Szabolcs és Eperjes Károly főszereplésével.

"2017-ben ünnepeljük a szerző, Dobozy Imre születésének 100. évfordulóját.

- idézte a Magyar Színház közleménye Zalán János igazgatót.

Emellett az új évad műsorában szerepel Hedry Mária Tündér Míra című kortárs magyar meséje, a Valahol Európában című musical és Moliere A fösvény című klasszikus előadása is - közölte a színház.

A mintegy 300 nézőt befogadó,

újonnan kialakított kamaraszínpadon,

a vasfüggöny előtti játéktéren O'Neill Utazás az éjszakába című klasszikus drámáját láthatja a közönség Bánsági Ildikó és Andorai Péter vendégjátékával, míg a Vasfüggöny mögötti játszóhelyen Jon Fosse Alvás című kortárs norvég drámájának ősbemutatóját tervezi a színház. A Sinkovits Imre Színpadon három új előadással találkozhat a közönség: Eperjes Károly Az igazat mondd, ne csak a valódit című zenés színházi estjével, valamint Dvorák Gábor és Patka Heléna Tótágas történetek című előadásával.

A Magyar Színház évadnyitóján immár kilencedik alkalommal adták át

az Agárdy-emlékláncot, amelyet az idén Takács Géza vehetett át,

akit a Magyar Színház számos előadásában, többek között a Hajnalban, délben, este című darab Mariójaként láthat a közönség. A díjat Agárdyné Rácz Boriskától vehette át a fiatal színész.

A Magyar Színház közleménye arra is kitért, hogy pályája 25. jubileumát ünnepli Rancsó Dezső, akit számos szerepe mellett A muzsika hangja Max Detweilereként ismerhet a közönség.

Zalán János, a Magyar Színház igazgatója pedig elmondta, hogy a tavalyi évadban jelentősen,

30 ezer fővel nőtt a nézőszám,

amelynek egyik oka a közönség igényeihez illeszkedő repertoár kialakítása volt. Ezt a sikert az idei évadban is szeretné vonzó darabokkal elérni a Magyar Színház.