A tizedes meg a többiekkel vár az új évadban a Magyar Színház

2016.08.22. 17:27

Nyolc bemutatót tart, köztük Dobozy Imre A tizedes meg a többiek című komédiáját állítja színpadra a 2016/2017-es évadban a Magyar Színház.

A Magyar Színház épületeFotó: Szabó Gábor - Origo

A tizedes meg a többiek című komédia premierjét szeptember 30-án tartja a színház Lengyel Ferenc rendezésében, Bede-Fazekas Szabolcs és Eperjes Károly főszereplésével.

"2017-ben ünnepeljük a szerző, Dobozy Imre születésének 100. évfordulóját. A bravúros komédiát Keleti Márton pompás filmje tette híressé, sőt, bátran mondhatjuk: legendássá. A tizedes meg a többiek amellett, hogy szórakoztató, pörgős helyzet- és jellemvígjáték - félreértésekkel, átöltözésekkel, csattanókkal - pontos korrajz a háborús Magyarországról" - idézte a Magyar Színház közleménye Zalán János igazgatót.

Emellett az új évad műsorában szerepel Hedry Mária Tündér Míra című kortárs magyar meséje, a Valahol Európában című musical és Moliere A fösvény című klasszikus előadása is - közölte a színház.

A mintegy 300 nézőt befogadó, újonnan kialakított kamaraszínpadon, a vasfüggöny előtti játéktéren O'Neill Utazás az éjszakába című klasszikus drámáját láthatja a közönség Bánsági Ildikó és Andorai Péter vendégjátékával, míg a Vasfüggöny mögötti játszóhelyen Jon Fosse Alvás című kortárs norvég drámájának ősbemutatóját tervezi a színház. A Sinkovits Imre Színpadon három új előadással találkozhat a közönség: Eperjes Károly Az igazat mondd, ne csak a valódit című zenés színházi estjével, valamint Dvorák Gábor és Patka Heléna Tótágas történetek című előadásával.

A Magyar Színház évadnyitóján immár kilencedik alkalommal adták át az Agárdy-emlékláncot, amelyet az idén Takács Géza vehetett át, akit a Magyar Színház számos előadásában, többek között a Hajnalban, délben, este című darab Mariójaként láthat a közönség. A díjat Agárdyné Rácz Boriskától vehette át a fiatal színész.

A Magyar Színház közleménye arra is kitért, hogy pályája 25. jubileumát ünnepli Rancsó Dezső, akit számos szerepe mellett A muzsika hangja Max Detweilereként ismerhet a közönség.

Zalán János, a Magyar Színház igazgatója pedig elmondta, hogy a tavalyi évadban jelentősen, 30 ezer fővel nőtt a nézőszám, amelynek egyik oka a közönség igényeihez illeszkedő repertoár kialakítása volt. Ezt a sikert az idei évadban is szeretné vonzó darabokkal elérni a Magyar Színház.