Öt bemutatóval, női témákat feszegető kerekasztal-beszélgetésekkel és új tagokkal várja közönségét a 2016/2017-es évadban a budapesti Radnóti Színház.

Elsőként ifj. Vidnyánszky Attila állítja színpadra Bulgakov komédiáját Vecsei Miklós átdolgozásában Iván, a rettenet címmel, amelynek premierje október 16-án lesz, majd Csató Kata rendezésében láthatja a közönség november 13-tól a Michael Ende meséje alapján írt, Ofélia árnyszínháza című Kárpáti Péter-darabot.

A libanoni születésű kanadai szerző, Wajdi Mouawad Futótűz című színművét Alföldi Róbert rendezésében január 7-én mutatja be a színház, Valló Péter pedig Shakespeare Téli rege című darabját állítja színpadra, amelyet a színház felkérésére Szabó T. Anna fordít újra. Az ötödik bemutató Fehér Balázs Benő rendezése lesz.

Kováts Adél igazgató, az évadnyitó társulati ülésen arról beszélt, hogy küldetésének tekinti, hogy a Radnóti olyan színház legyen, amely megkerülhetetlen tényezője Budapest kulturális életének, egy nyitott, intellektuális közösségi tér, ahol a 21. század társadalmi problémáival kapcsolatban tesznek fel kérdéseket.

A cél olyan előadások létrehozása, amelyek nem csupán magas művészi minőséget képviselnek, hanem megszólítják, felébresztik a közönséget - mondta.

A tartalomhoz igazodva a Radnóti Színház arculata is átalakul hamarosan, valamint új tagokkal is bővült: Lovas Rozi, Sodró Eliza, László Zsolt és Rusznák András csatlakozott idén a társulathoz.

Az igazgató másik célkitűzése volt, hogy a nőket érintő témák és kérdések körét felkarolja, így az évad részévé válik egy kerekasztal-beszélgetéssel egybekötött felolvasószínházi sorozat is, amely Szóval címmel elsőként Joanna Owsienko Tiramisu című művét mutatja be szeptember 17-én, a Színházak Éjszakáján.