Liam Gallagher bejelentette, hogy saját albumot készít, viszont azt állítja, ez nem jelenti azt, hogy szólókarrierbe kezdene.

Az Oasis korábbi énekesének várhatóan 2017-ben jelenik meg önálló lemeze, amelyen 10 vagy 11 általa írt dal lesz hallható. Liam Gallagher a Q magazinnak beszélt az albumról, amelynek dalai szerinte viccesek lesznek, és jól hangzanak majd. Azt a felvetést viszont visszautasította, hogy ezentúl szólóban fog zenélni.

Liam Gallagher előző zenekara, a Beady Eye 2014-ben oszlott fel, és azóta nem adott ki semmit. A Beady Eye az Oasisből alakult, mikor Liam testvére, a szólógitáros Noel Gallagher otthagyta a legendás britpop zenekart. A két Gallagher, akik között folyamatos volt a feszültség az Oasisban, 2009-ben egy koncert előtt veszett össze annyira, hogy Noel lelépett. Közleményében később azt írta, hogy még egy napig nem lenne képes a testvérével dolgozni.

Liam és Noel Gallagher az 1994-ben kiadott Whatever videóklipjébenForrás: Oasis / YouTube

Azóta néha felröppennek pletykák arról, hogy esetleg összeáll az Oasis, de Noel vagy Liam rendre megcáfolta ezt. Idén májusban, a cannes-i fesztiválon, a zenekarról készült Supersonic című dokumentumfilm bemutatója kapcsán Noel például azzal viccelődött, hogy csak 20 millió fontért lenne hajlandó újra színpadra állni a testvérével. De akkor is csak egyetlen koncert erejéig.

Saját zenekarával, a Noel Gallagher's High Flying Birds-szel viszont rendszeresen szokott koncertezni, idén a Szigeten is felléptek.

Testvérere zenekara, a Beady Eye sokkal kevésbé volt sikeres, és két éve fel is oszlott. Most azonban Liam szólólemezzel - de szigorúan véve nem szólókarrierrel - próbálkozhat.