Makovecz Imre életmű-kiállítás nyílt Moszkvában

Makovecz építészet, Makovecz templom, Makovecz Imre, A Makovecz Imre Kossuth-díjas építész által tervezett ökumenikus kápolna a devecseri lakóparkban.
Vágólapra másolva!
"Makovecz Imre - ...összekötni az eget és a földet..." címmel nyílt életmű-kiállítás kedden a moszkvai Kreml szomszédságában lévő Suszev Építészettörténeti Múzeumban.
Vágólapra másolva!

Kucsera Tamás Gergely, a Magyar Művészeti Akadémia főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a moszkvait megelőzően Belgrádban, Berlinben és Pozsonyban volt már hasonló rendezvény, de a 2014 márciusában a Vigadóban bemutatott kiállítás után a mostani a Makovecz-életmű legnagyobb bemutatója. A kiállításon 135 makett és tabló látható rengeteg vázlat kíséretében.

"Makovecz Imre munkássága olyan, az építészeten túlmutató értéket is tartalmaz, amely kiváló felütés lehet a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet új évadjához"- mondta Kucsera Tamás Gergely.
Kucsera reményét fejezte ki, hogy a kiállítás csak a kezdetét jelenti az Irina Korobina igazgató vezette Suszev-múzeummal megkezdett együttműködésnek, mert a magyar kormány a Magyar Művészeti Akadémiát bízta meg a magyar építészeti múzeum létrehívásával, és ebben a Suszev-múzeum példája is segítséggel szolgálhat.

A Magyar Művészeti Akadémia, illetve a moszkvai magyar nagykövetség és kulturális intézet társrendezésében, a Richter támogatásával létrejött kiállítás november 13-ig látogatható.