Filmben vall fia haláláról Nick Cave

Nick Cave and the Bad Seeds, sziget 2013
Vágólapra másolva!
One More Time With Feeling címmel, egyetlen este erejéig kerül mozikba a film, amely Nick Cave zenekarának új albumát mutatja be, és az ausztrál zenész fia haláláról is őszintén beszél benne.
Vágólapra másolva!

Összesen világszerte több mint 650 moziban lesz látható az Andrew Dominik által rendezett dokumentumfilm (Magyarországon nem, legközelebb Bécsben és Pozsonyban vetítik majd).

A rajongók a One More Time With Feeling-ben hallhatják először a Nick Cave & the Bad Seeds Skeleton Tree című új albumának dalait.

A filmben a zenekar előadja a lemezt, amit interjúk, a felvételt bemutató részletek és Cave narrációja kísér.

A Skeleton Tree, amely a zenekar 16. stúdióalbuma, egy nappal a film után, szeptember 9-én kerül forgalmazásba.

Nick Cave zenekara utoljára 2013-ban jelentkezett albummal, a Skeleton Tree munkálatai pedig 2014-ben kezdődtek el. A lemez készítése közben halt meg Arthur Cave, Nick Cave 15 éves fia, aki tavaly nyáron leesett egy szikláról otthonuk, az angliai Brighton közelében, miután egy barátjával kipróbálták az LSD-t. Arthur halála miatt a dalok írása és rögzítése még nagyobb jelentőségre tett szert Nick Cave számára.

Így tudott szólni a közönséghez

Andrew Dominik beszámolója szerint Nick Cave kereste meg a film ötletével, és őt is meglepte, hogy a családi tragédia után el szeretné készíteni azt. Mikor megkérdezte tőle, hogy miért ragaszkodik a filmhez, Cave azt válaszolta, hogy

Dominik beleegyezett a One More Time With Feeling elkészítésébe, abban az esetben, ha fekete-fehérben és 3D-ben csinálhatja. A szokatlan technikai kombinációval olyan hatást akart kelteni, mintha régi fényképek elevenednének meg a filmvásznon. A felvételek drámai és sokszor kísérteties hangulatával pedig Cave akkori lelkiállapotát akarta megidézni.

A szintén ausztrál Andrew Dominik egyébként korábban olyan játékfilmet készített, mint a Chopper - A kegyetlen vagy a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford.