Sztártervezőket is vendégül lát az idei Design Hét

Vágólapra másolva!
Két sztárdesigner is érkezik a szeptember 23-án kezdődő Design Hét Budapestre, melynek központi témája idén ember és környezetének kapcsolata lesz.
Vágólapra másolva!

Az október elejéig tartó programsorozat keretében Benjamin Hubert, a világ egyik legkeresettebb designstúdiója, a Layer alapítója és Ionna Vautrin, az organikus és geometrikus formák ötvözésének nagymestere érkezik Budapestre. A tervezők a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Auditóriumában tartják meg nyilvános előadásukat, amely a szervezők szerint egészen különböző, de hasonlóan izgalmas és informatív lesz.

Az Design Hét idei címadó tematikája, a Design Anatomy ember és környezetének kapcsolatát járja körül. A programok kiemelt célja annak bemutatása, hogy a hasonló társadalmi, gazdasági és kulturális hagyományokkal rendelkező és hasonló kihívásokkal szembenéző országok tervezői milyen formanyelveket, megoldásokat és eszközöket használnak munkájuk során. Ennek jegyében

a Design Hét Budapest idei díszvendégei a visegrádi országok lesznek.

Az Iparművészeti Múzeumban szeptember 24-én nyílik a Központi Értékek – Közös örökségünk a közép-európai kortárs designban című kiállítás.

Idén sem maradhatnak el a fesztivál legsikeresebb állandó elemei, a design túrák, amelyek a Design Anatomy szlogen mentén az érzékszervek világát járják körül a csokoládétól a parfümig. A tervezői színfalak mögé betekintést engedő nyitott stúdiók programsorozat keretében pedig tizenöt alkotóműhelybe látogathatnak el az érdeklődők. De lesznek workshopok is, például a designerek és befektetők egymásra találását segítő InvestPlacc.

A több mint száz programról a designhet.hu-n olvashat részletesen.