Vágólapra másolva!
Megkezdődtek a próbái Molnár Ferenc A testőr című komédiájának a Veszprémi Petőfi Színházban, amely hétvégén nyílt nappal várja az érdeklődőket.
Vágólapra másolva!

A darabot, amely a 2016/2017-es évad második nagyszínházi előadása lesz, Guelmino Sándor Jászai-díjas művész rendezi, a premier november 4-én lesz.

A történet szerint egy színészpár házassága fél év után ellaposodik, magánéletük prózaiságának köze sincs a színpadi csillogáshoz. Mivel a férfi jó színész, elhatározza, hogy más alakban, testőrként környékezi meg az asszonyt, hogy kiderüljön, felesége hű-e hozzá. De mivel a nő is jó színész, a férfi nem lehet biztos benne, hogy felesége felismerte-e, őt szerette-e meg újra, vagy a testőr hatott rá. Látszat és valóság, játék és igazi érzelem menthetetlenül összekeveredik a darabban. Az előadásban színpadra lép Gál Tamás, Kéri Kitty, Tóth Loon, Csarnóy Zsuzsanna, Nyirkó István, Soltis Eleonóra és Kusnyér Anna.

A Veszprémi Petőfi Színház egyébként

idén is nyílt nappal indítja az évadot.

Szeptember 17-én, szombaton 15 órától gyerekeket és felnőtteket egyaránt várnak a játékos, zenés programokra a színházkertbe.

A nyílt nap során lehetőség lesz színházi körjáratot tenni, kvízjátékon részt venni színházi nyereményekért, valamint benevezni a Hétpróba a Bérletekért programra, a színház kulisszái mögött.

A kulisszajárás közben ki lehet próbálni a színészetet, és betekintést lehet nyerni a színházi háttérszakmákba is. Újdonságként bemutatkozik a Theatrica asztali társasjáték is, valamint a hagyományokhoz híven egész délután kedvezményes bérletvásárlási lehetőség várja a nézőket.