Veletek vagyunk címmel, DVD-n örökítette meg tavaly decemberi dupla teltházas Aréna-koncertjét Kovács Ákos. A zenész csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, jövőre biztosan nem fog koncertezni. 

Kovács Ákos csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatót.Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A kiadvány címét a közönség adta, ezzel fogadtak minket, amikor a zenekarommal tavaly decemberben kiálltunk az aréna színpadára. Egyértelműen kiálltak mellettünk abban az időszakban, amikor koholt vádakkal, torzításokkal, ferdítésekkel, hazugságokkal kellett szembesülnöm egy interjú miatt - mondta Kovács Ákos.

Ákos 2017-ben biztosan nem ad koncertet.Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A dupla DVD első lemezén a koncert 28 dala szerepel, a másodikon a 2015-ben megjelent Még egyszer című lemezéhez kapcsolódó hat klip és négy werkfilm a stúdiómunkáról, a koncertfelkészülésről, a klipforgatásokról. A DVD-t csütörtökön este levetítik az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Talán ez az eddigi leglátványosabb koncertfilmem, számomra a nemzetközi szint a cél.- mondta Ákos. A koncert idén nyáron a közönség szavazása alapján a legjobb koncert kategóriában megkapta a Petőfi Zeneit Díjat.

Kovács Ákos és Hauber Zsolt a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón az Uránia Filmszínházban.Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Hauber Zsolt, Ákos zenekarának negyedik tagja és dalszerzője a sajtótájékoztatón kitért arra, hogy az Átölel zenéjét - amely csütörtökön debütált - három és fél évvel ezelőtt, kisfia születésekor írta.
Ákos előadásait a 2016-os turnészezonban csaknem 120 ezren látták.

Kovács Ákos december 17-én, szintén az Arénában, a tavalyihoz képest egy teljesen más műsort és látványvilágot felvonultató koncerttel lezárja négyéves sikeres szintirock időszakát, jövőre nem lép színpadra.

A zenész úgy érzi, ideje pihenni.Fotó: Adrián Zoltán - Origo


2012-től 2016-ig több mint félmillió ember látott élőben zenélni, most illendőnek érzem pihenni. Lesz időm eldönteni, mi lesz a következő, amibe belevágok. Szeretnénk, ha a decemberi előadás méltó befejezése lenne ennek a szép, kiemelkedően sikeres fejezetnek, szeretnénk megköszönni és megszolgálni vele a közönség kitartó figyelmét. - mondta el a 48 éves énekes.