Börtönbe kerülhet a Gangsta’s Paradise sztárja

Coolio, amerikai rapper egy tévémosorban 2008-ban
Vágólapra másolva!
Coolio hátizsákjában fegyvert találtak a biztonsági ellenőrzés során a Los Angeles-i Nemzetközi Repülőtéren, akár három év börtönt is kaphat.
Vágólapra másolva!

A rappert – akinek valódi neve Artis Leon Ivey Jr. – szerdán vádolták meg illegális fegyverbirtoklás bűncselekményével, miután a múlt hónapban egy lopott, töltött fegyvert találtak a hátizsákjában – írja a Guardian. Cooliónak, akit legtöbben valószínűleg a Gangsta's Paradise című slágeréről ismernek, nem először gyűlik meg a baja hatóságokkal.

Coolio L.V.-vel közös dala, a Gangsta's Paradise a '90-es évek egyik legnagyobb slágere volt, és Grammy-díjat is nyert vele Forrás: AFP/Getty/Frederick M. Brown

2001-ben azért ítélték el, mert fegyvert rejtegetett egy járműben, 2009-ben pedig kokainbirtoklásért. A két korábbi bűncselekmény miatt a rapper nem tarthatott magánál legálisan fegyvert.

Coolio akkor bukott le, amikor átvilágították a táskáját,

amelyet kíséretének egyik tagja akart felvinni kézipoggyászként egy repülőgépre, úton a rapper egyik koncertjére. Hiába állította valaki a társai közül, hogy övé a hátizsák, a benne található bizonyítékok Coolióhoz vezették a rendőröket. A rapper akkor már a gépen volt, de a rendőrök leszállíttatták. A kihallgatáson a Los Angeles-i rendőrség szóvivője szerint bevallotta, hogy övé a fegyver és a táska.

Az 53 éves rappernek csütörtökön kellett volna megjelennie a bíróságon, de a meghallgatását elhalasztották október 26-ára, mert ügyvédje szerint az államon kívül turnézik. Ha az elhalasztott időpontban sem jelenik meg a bíróságon, letartóztatási parancsot adnak ki ellene a bíróság tájékoztatása szerint.

Ha az eljárás végén bűnösnek találják, három év börtönt is kaphat.