Gwen Stefani énekelt Obama illusztris vendégeinek

OBAMA, Barack
Gwen Stefani amerikai énekesnő a Barack Obama amerikai elnök által utolsó alkalommal adott állami díszvacsorán a washingtoni Fehér Házban, 2016. október 18-án.
Vágólapra másolva!
Barack Obamának rövidesen lejár a második négyéves hivatali mandátuma is – mivel két ciklus után nem választható újra amerikai elnök, Obama most adott utoljára állami díszvacsorát a Fehér Házban. A meghívottak között világsztárok is szerepeltek, a zenéről pedig Gwen Stefani gondoskodott.
Vágólapra másolva!
Gwen Stefani amerikai énekesnő a Barack Obama amerikai elnök által utolsó alkalommal adott állami díszvacsorán a washingtoni Fehér Házban, 2016. október 18-án. Forrás: MTI/EPA pool/Michael Reynolds

Barack Obama utolsó állami díszvacsoráján egy ismert séf, Mario Batali állította össze és készítette el a menüt, a First Lady, Michelle Obama ízléséből kiindulva.

A vacsorára nemcsak Olaszország miniszterelnöke, a Washingtonban tárgyaló Matteo Renzi volt hivatalos a feleségével, hanem számos híresség is, köztük

Giorgio Armani divattervező, Jerry Seinfeld, John Turturro vagy Roberto Benigni.

Az esten Rosie O'Donnell iskolájának tanítványai énekeltek a capella,

majd Gwen Stefani lépett fel.

Andrew Cuomo, New York állam kormányzója, Blake Shelton amerikai énekes és Gwen Stefani. Forrás: MTI/EPA pool/Michael Reynolds

Az olasz származású énekesnő a barátjával, Blake Sheltonnal is előadott egy duettet, Go Ahead and Break My Heart címmel. A pár a Voice című tehetségkutató felvételein ismerkedett meg, ahol a következő évadban is zsűritagok lesznek mindketten.

A díszvacsora előkészítését egyébként olyan komoly munka előzte meg, hogy a szervezők már augusztusban elkezdtek dolgozni a részletek kidolgozásán.