Justin Timberlake törvényt sértve fotózta magát

Justin Timberlake
Justin Timberlake attends a fan event for the new film 'Trolls' at Macy's Herald Square on October 6, 2016 in New York City. | Verwendung weltweit/picture alliance
Vágólapra másolva!
Justin Timberlake már szavazott arról, hogy kit szeretne látni az USA következő elnökeként. Erről egy képet is közzétett az Instagramon, amit viszont nem kellett volna.
Vágólapra másolva!

Az amerikai elnökválasztás a sztárokat is mozgósította. Nemrég írtuk meg, hogy Katy Perry saját születésnapján ment el szavazni, hogy éljen az úgynevezett korai szavazás lehetőségével, amely több amerikai államban is lehetővé teszi a hivatalosan kitűzött nap, azaz november 8-a előtti voksolást.

Justin Timberlake is élt a lehetőséggel, és Kaliforniából Tennessee államba repült, hogy leadja a szavazatát. A zenész ugyanis Kaliforniában él, de Memphis környékén nőtt fel, és van egy háza Nashville közelében.

Egy képet is készített magáról a szavazófülke előtt, amelyet hétfőn tett közzé Instagram-oldalán, hogy másokat is biztasson a szavazásra.

Viszont Tennessee államban idén lépett életbe a törvény, amely

megtiltja a választóknak, hogy képeket vagy videókat készítsenek a szavazóhelyiségben.

Kizárólag "információs célra" használhatjáka telefont, hogy segítse őket "a szavazással kapcsolatos döntések" meghozatalában.

A hatóságok ugyan örömmel vették a zenész buzgalmát, viszont most az ügyészég vizsgálja az ominózus képet, amely azóta már nem elérhető az Instagramon.

A CNN azt írja, hogy a tiltott képkészítésért 30 nap börtön és/vagy 50 dolláros pénzbírság szabható ki Tennessee-ben.