Szerda éjfélig lehetett szavazni a Petőfi Rádió dalszövegírói versenyének 10 legjobbjára. A versenyben az Avanti ragazzi dallamára bárki írhatott szöveget, és ezek közül választotta ki a szakmai zsűri a legjobb tizet. 

A Petőfi Rádió szakmai zsűrije választotta ki a beérkezett pályázatokból a 10 legjobbat, és a közönség ezek közül választhatott szavazással. Az eredményt csütörtök este hozták nyilvánosságra.

A feladat szerint szöveget kellett írni a Lazio olasz futballcsapat szurkolói által is gyakran énekelt Avanti ragazzi dallamára, amellyel méltó módon lehet az '56-os hősök emléke előtt tisztelegni. 

A győztes dalszövegekért

összesen 1 millió forintot jutalmaz a Petőfi Rádió.

Az első 500 ezer forintot kap, a második 350 ezret, a harmadik pedig 150 ezret. A szavazók választása alapján a következő végeredménnyel zárult a verseny:

1. A göndör hajú Pesti Srác (Pajor Ábrahám) - 1246 szavazat
2. És mentek a srácok az úton (Béres Ferenc Attila) - 800 szavazat
3. Induló 1956 emlékére (Spanbergerné Laczkó Ivetta) - 520 szavazat

A Petőfi rádió Talpra, magyar! című műsorában mindhárom nyertest élőben kapcsolták a műsorvezetők, és a győztesek megszólaltatása mellett a Petőfi vállalta, hogy a legjobb három szerzeményt hamarosan leadják a rádióban, hiszen a nyertes dalokat feléneklik az Avanti ragazzi indulójára.