Justin Bieber három díjat nyert az MTV európai díjátadóján

MTV Europe Music Awards 2016
This photo taken on November 6, 2016 at the Ahoy Rotterdam in Rotterdam shows the audience and stage for the 2016 MTV Europe Music Awards (EMA). / AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
Vágólapra másolva!
Justin Bieber lett a legnagyobb nyertese az MTV Európai Zenei Díjátadójának, amelyet vasárnap este tartottak meg Rotterdamban. A legjobb dal (Sorry) és a közönség kedvencének járó díj is az övé lett.
Vágólapra másolva!

A 22 éves kanadai sztár emelett a legjobb kanadai koncertért járó trófeát is megkapta, a legjobb férfi előadónak járó díjat viszont elvitte előle 18 éves honfitársa, Shawn Mendes. Bieber, aki tavaly öt kategóriában nyert, nem jelent meg a díjátadón.

Bebe Rexha amerikai énekesnő, az est házigazdája Shawn Mendes és Zara Larsson társaságában Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A 23. alkalommal megrendezett gálán a Green Day az American Idiot című számát adta elő, utalva a keddi amerikai elnökválasztásra.

- mondta Billie Joe Armstrong, a zenekar frontembere.

Az estén a Green Day az MTV Globális Ikon-díját vehette át, a legjobb koncert mezőnyben azonban a Twenty One Pilots mögé szorultak, a legjobb rock kategóriában pedig a Coldplay előzte meg őket. A Twenty One Pilots a legjobb alternatív produkció díját is elvitte. Hip-hop kategóriában Drake-et díjazták.

A Green Day zenél a díjátadón Forrás: AFP/Emmanuel Dunand

A szintén távol lévő Lady Gaga a legjobb női előadó díját szerezte meg. Beyoncé és Adele, akiket több kategóriában is jelöltek, végül nem nyertek semmit.

A helyi közönség nagy örömére Martin Garrix holland DJ kapta a legjobb elektronikus produkció és a legjobb nemzetközi szereplés díját. A legjobb új eladó pedig a 18 éves svéd énekesnő, Zara Larsson lett.

A díjakat egyébként idén lilára színezték, hogy az áprilisban meghalt Prince előtt tisztelegjenek.