Budapest Bár: karácsonyi lemezbemutató az Origón

Budapest Bár 2016 Ünnep Farkas Róbert
Vágólapra másolva!
Elérhető itt, az Origón a Budapest Bár legújabb, Ünnep című lemezének zenei anyaga, rajta izgalmas, 20-as, 30-as éveket idéző kellemes, kávéházi cigánymuzsikával - ahogy az alkotók ígérik. December közepén grandiózus lemezbemutató koncert jön a MOM Kulturális Központ színpadán, Budapesten.
Vágólapra másolva!

Farkas Róbert zenekarvezetőnek egyáltalán nem volt könnyű dolga: 5 zenészt és 12 énekest kellett koordinálni a próbákhoz és a felvételekhez úgy, hogy meg is kellett győznie a közreműködőket arról, hogy nem egy klisékkel teli, tucatlemez készül, hanem a 20-as, 30-as évek zenei világában bemutatott.

Most itt, az Origón egy napon át meghallgathatja az Ünnep című Budapest Bár album teljes zenei anyagát:

Az Ünnep című lemez közreműködői fotó: Raffay Zsófi

Rengeteg új hang és dallam

A lemezen hallható a Budapest Bár zenekar (Farkas Róbert, Ökrös Károly, Farkas Mihály, Farkas Richárd, Kisvári Ferenc), valamint az összes Budapest Bár-os énekes (Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Lovasi András, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián), valamint Szalóki Ági, aki a kezdetekkor a Budapest Bár énekesnője volt, és egy szám erejéig visszatér.

A Budapest Bártól megszokott feldolgozásokon kívül új számok is születtek:

Ferenczi György, Kiss Tibor, Rutkai Bori, valamint a cimbalmos Farkas Mihály írtak dalokat,

amelyeket az ünnep, a karácsony és egy Mustanggal ralizó télapó ihletett. A lemezre felkerült John Lennon és Yoko Ono emblematikus száma, a Happy Xmas (War is Over) Keleti András fordításában, a zenekar összes zenészének és énekesének előadásban Eljött az ünnep címmel.

Forrás: Origo

Még karácsony előtt lesz lemezbemutató - mindenkivel

Az új album dalait élőben december 12-én a MOM Kulturális Központban rendezendő lemezbemutató koncerten hallhatják először a rajongók.

Ezen a koncerten a tervek szerint a Budapest Bár minden énekese és zenésze fellép majd, ami önmagában kuriózumnak számít.

Az eseményen nemcsak szórakoztatni, hanem jótékonykodni is fognak a Budapest Bár tagjai, ugyanis minden megvásárolt jegy nettó árából 1000 Ft-ot a csepeli Majd megnövök óvodának adományoznak. Az ovi minden évben 50 gyereknek ad esélyt kitörni a nyomorból, ezt a célt támogatják a muzsikusok - a nézők segítségével.

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes a megalakulása óta többgenerációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.