Egy új videóklipet forgatott a napokban Marge, azaz Batta Zsuzsanna és zenekara a Brody Studiosban. A számos kis mikrotörténetet bemutató, 360 fokban forgatott röpke filmben végigkövethetjük, ahogyan az énekesnő maga is belecsöppen ezekbe az esetenként kínosnak tűnő sztorikba.

"A hónál is jobban betemet a munka" - énekli Marge mosolyogva még egy egész napos forgatás végén is. A kissé elvarázsolt hangulatú videóklip egy karácsonyi dalhoz készül, "amelynek az életérzése az nagyjából az, hogy bármilyen rossz dolog történik veled, vagy bármilyen nehézség elé kerülsz így a karácsonyi topicokon belül, akkor se add fel, hiszen az ünnep az egy jó dolog, és stay strong, csináld, bírni fogod".

Mondjuk az is igaz, hogy ha valakinek szólhat ez az üzenet, akkor az talán maga Marge, hiszen sűrű évet tudhat maga mögött. Teljesen átalakult a produkció, és immár zenekarként létezik tovább. Ennek szellemében tavasszal egy új konceptalbummal jelentkeztek, amelyet nyugodtan nevezhetünk a csillámmetál úttörőjének is. Az új hangzás felkeltette a szakma érdeklődését is, hiszen idén jelölték a Fonogramon és a Petőfi Zene díjon is az "Év felfedezettje" kategóriában.

Marge egyébként hamarosan ünnepli pályafutásának 6. évfordulóját - 2010. decemberében debütált az ingyen letölthető "And" című albumával.

Ami pedig a 360 fokos videóklipeket illeti, itthon is egyre több előadó próbálkozik ezzel az új technikával. A skála mondhatni elég széles, hiszen idehaza a Sonartól kezdve Ákoson át a Hello Hurricane-ig a legkülönfélébb előadók láttak ebben fantáziát,  míg a nagyvilágban a Megadeath, Avicii, vagy mondjuk a One Republic egy-egy klipjében is körbejárhatjuk a sztárokat. Néhány évvel ezelőtt pedig a U2 egy egész, kétéves turnét és albumot szentelt a 360 foknak, amikor egy hatalmas, karmokra emlékeztető installációval utazták körbe a bolygót.

Egyre elterjedtebb ez a megoldás, amelyet jelez az is, hogy ma már egyáltalán nem ritka az, ha a Facebookon vagy a YouTube-on futunk bele egy-egy ilyen 360 fokos, ráadásul éppen élő koncertbe.