Meghalt pénteken David Hamilton brit fotóművész, filmrendező. A francia média úgy értesült, hogy öngyilkosságot követett el párizsi lakásában, miután több volt modellje azzal vádolta meg, hogy szexuálisan zaklatta, illetve megerőszakolta őket.

A francia hatóságok közölték, hogy a 83 éves Hamiltonra a lakásában találtak rá. Halálának okaként szívének leállását jelölték meg. Arról nem voltak hajlandók nyilatkozni, hogy igaz-e az öngyilkosságáról szóló jelentés.

A francia média azonban tudni véli, hogy a művész végett vetett az életének. Jelentésük szerint receptre írt gyógyszereket találtak a holttest közelében – írta a BBC.

Hamiltonnak a hatvanas években tizenéves lányokról készült aktfotói részben rajongást, részben bírálatot váltottak ki a közönségből, és felvetette a kérdést, vajon hol ér véget a művészet, és kezdődik a pornográfia.

Egyik volt modellje, Flavie Flament francia rádióbemondó nemrégiben azzal vádolta meg, hogy megerőszakolta őt, amikor még csak 13 éves volt.

Más nők is hasonló esetekről számoltak be vele kapcsolatban, Hamilton viszont perrel fenyegette meg vádlóit. Az Europe 1 rádió szerint szerdán azt mondta: ártatlan, és joga van ahhoz, hogy ekként kezeljék.

Hamilton 1933-ban született Londonban, és az 1950-es években költözött Franciaországba.