Még mindig Karel Gott a csehek csalogánya

Concert of Czech singer Karel Gott in Moscow microphone singing personality HORIZONTAL
Az Arany Csalogány (csehül Zlatý Slavík) díjat 1985-ben huszadszorra ítélik oda neki, majd 2011-ben harminchetedszerre vehette át a legjobb férfi énekesnek járó elismerést, amelyet időközben (1996-ban) átneveztek Cseh Csalogány-díjra (csehül Český Slavík).
Vágólapra másolva!
Karel Gott 41. alkalommal is megnyerte a férfiak kategóriájában a legjelentősebb cseh könnyűzenei közönségdíjat, a Cseh (korábban: Arany) Csalogányt. Idén az 51. díjátadót tartották.
Vágólapra másolva!

A 77 éves szupersztár helyett Charlotte nevű tízéves lánya vette át a díjat szombat este, mivel Gott hátgerincbántalmak miatt kórházban tartózkodik.

Az énekes legújabb száma - az első, amelyet nyirokcsomórákból való kigyógyulása óta énekelt fel - csaknem 37 ezer szavazatot kapott sms-ben, és ezzel a gála abszolút győztese is egyben. Gott elsőként 1963-ban nyerte el az akkor még Arany Csalogánynak nevezett díjat.

Karel Gott Forrás: RIA Novosti/Ruslan Krivobok

Lánya, Charlotte Ella Gottová 40 csalogánnyal díszített ruhát viselt a gálán, utalva arra, hogy apja kereken negyvenszer nyerte el eddig a nézői szavazatok alapján évente kiosztott díjat.

Karel Gottnál tavaly ősszel állapítottak meg nyirokcsomórákot,

ezért novembertől márciusig kemoterápiás kezelést kapott. Az énekes tavasszal bejelentette, hogy meggyógyult, októberben pedig visszatért a koncertezéshez.

A női énekesek kategóriájában az idén is Lucie Bílá nyert, aki szintén sokszor kapott már csalogányt, idén 19. alkalommal. A zenekarok mezőnyében a Kabát együttes végzett az első helyen, amely már 11 éve a legnépszerűbb együttese Csehországnak a rádiós közönségszavazás alapján.