Kafkás játékkal kattintgathatunk 2017-ben

The Franz Kafka Videogame
Vágólapra másolva!
Franz Kafka a 20. század egyik legkiemelkedőbb írója, akinek világát most gyúrják számítógépes játékba. A The Franz Kafka Videogame 2017-re várható, és ígéretességéről árulkodik, hogy 2015-ben már megkapta az év játékdemója díjat az Inteltől. 
Vágólapra másolva!

A The Franz Kafka Videogame-et a tervek szerint 2017-ben adják ki. Az előzeteséből kiderül, hogy egy point-and-click, azaz kattintós logikai játékról van szó. Ez azt jelenti, hogy a képernyő különböző pontjaira kattintva lehet felfedezni és használni tárgyakat, amelyek segítségével a főhős, ebben az esetben K. tovább tud haladni.

A játék 2015-ben az év játékdemó díjat kapta a 2015-ös Intel® Level Up Game Dev Contesten, ráadásul a legjobb kaland/szerepjáték kategóriát is megnyerte.

The Franz Kafka Game skiccelése Forrás: Kafkagame.blogspot.com

Azt nem lehet mondani, hogy nincs munka a játékban, hiszen az alkotó, Dennis Galanin majdnem pont 3 éve töltötte fel a The Franz Kafka Videogame demóját a Youtube-ra. A játék onnan indul, hogy K-t meglepi egy hirtelen jött állásajánlat, ami miatt útra kel, és innen lehet majd egyre mélyebbre hatolni a kafkai szürrealitásba.