Itt vannak a Grammy idei jelöltjei

Adele Beyonce
Vágólapra másolva!
Kihirdették az 59. Grammy-díjátadó jelöltjeit. A legtöbb, kilenc jelölést Beyoncé kapta, őt Drake, Rihanna és Kanye West követi 8-8 jelöléssel. Beyoncé legnagyobb riválisa azonban Adele lehet, hiszen az amerikai és a brit énekesnőt is jelölték a négy legfontosabb kategóriából háromban.
Vágólapra másolva!

Beyoncé már 20 Grammy tulajdonosa, és a mostani díjátadónak is ő lehet a legnagyobb nyertese, hiszen nemcsak övé a legtöbb jelölés, de új albumának köszönhetően a legjobb új előadó kivételével az összes fontos kategóriában versenyben van.

A Lemonade-et jelölték az év albuma, a Formation című számot pedig az év dala és az év felvétele díjára is.

Adele 25 című albuma ugyan még 2015-ben jelent meg, de túl későn jött ki ahhoz, hogy a 2016-os díjátadón jelölt legyen, így most versenyezhet a legjobb album díjáért. Adele egyébként öt jelölést kapott, Hello című slágerével az év felvételéért és az év daláért is jelölték Beyoncé-hoz hasonlóan.

Az év albumának járó Grammyért egyébként két kanadai sztár is versenyben van, Justin Bieber a Purpose című albummal, illetve a rapper Drake Views című lemezével. Az ötödik jelölt meglepetésre egy countryzenész, Sturgill Simpson A Sailor's Guide To Earth című albumával.

Drake, Rihanna és Kanye West 8-8 jelölése mellett Chance the Rappert is meg kell említeni, aki összesen 7 jelölést kapott. A 23 éves rappert jelölték az év új előadójának, és többek között a legjobb rap albumért járó Grammy-díj is az övé lehet.

Fontos még kiemelni

David Bowie öt posztumusz jelölését,

amelyet a halála előtt néhány nappal megjelent Blackstar című lemezért és annak címadó daláért kapott. Az album a legjobb alternatív zenei lemez, a dal pedig a legjobb rock előadás és dal címéért is versenyben van.

A 59. Grammy-gálát 2017. február 12-én tartják, ahol összesen 84 kategóriában osztanak majd díjat (a jelöltek teljes listája itt található). A házigazda a brit humorista és színész, James Corden lesz.

Az év lemeze - Album of the Year:

25 - Adele
Lemonade - Beyoncé
Purpose - Justin Bieber
Views - Drake
A Sailor's Guide To Earth - Sturgill Simpson

Az év dala - Song of the Year:

Formation - Beyoncé (szerzők: Khalif Brown, Asheton Hogan, Beyoncé Knowles & Michael L. Williams II)
Hello - Adele (szerzők: Adele Adkins & Greg Kurstin)
I Took A Pill In Ibiza - Mike Posner (szerző: Mike Posner)
Love Yourself - Justin Bieber (szerzők: Justin, Bieber, Benjamin Levin & Ed Sheeran)
7 Years - Lukas Graham (szerzők: Lukas Forchhammer, Stefan Forrest, Morten Pilegaard & Morten Ristorp)

Az év felvétele - Record of the Year:

Hello - Adele
Formation - Beyoncé
7 Years - Lukas Graham
Work - Rihanna Featuring Drake
Stressed Out - Twenty One Pilots

Az év legjobb új előadója - Best New Artist:

Kelsea Ballerini
The Chainsmokers
Chance The Rapper
​Maren Morris
Anderson .Paak