Van, aki még Beyoncét is elutasítja

Beyoncé
Vágólapra másolva!
Beyoncé összesen kilenc Grammy-jelölést kapott, ezzel ő szerezte a legtöbbet idén. Most kiderült, hogy ez még több is lehetett volna, ha nem olyan szőrösszívű a countryzenével foglalkozó bizottság.
Vágólapra másolva!

A zeneipar legfontosabb elismerésének számító Grammy-díjakat az amerikai Hangfelvétel-művészetek és -tudományok Nemzeti Akadémiája nevű szervezet osztja ki évről évre. Ezen belül különböző bizottságok működnek, többek között countryzenei bizottság.

Egy, az akadémiához közel álló forrás szerdán az AP-nek úgy nyilatkozott, hogy ennek tagjai nem fogadták el Beyoncé Daddy Lessons című dalát, amelyet ebben a műfajban akart versenyeztetni. A szám a Lemonade című albumon szerepel, amelynek összesen kilenc jelölést köszönhet Beyoncé, és ha a Daddy Lessons-t elfogadták volna, még további két kategóriában (a legjobb countrydal és a legjobb szóló country előadás) reménykedhetett volna jelölésben.

A countrys hangzást használó Daddy Lessons-ben egyébként az alapvetően R&B és popzenészként számon tartott Beyoncé arról énekel, hogy mi mindent tanult apjától, aki egyben menedzsere is volt.

Beonycé dalával szemben egyébként nem elutasító az egész műfaj,

hiszen, ahogy korábban az Origo is megírta, november elején fellépett az 50. Country Music Awards gálán, Nashville-ben. A countryzenei díjátadón ráadásul Beyoncé aratta a legnagyobb sikert. Igaz, akkor is voltak olyanok, akik nem örültek annak, hogy Beyoncé helyet kapott a műsorban.