Majka lekerült a leghallgatottabb előadók listájáról a YouTube-on

2016.12.09. 12:14

Közzétette az Artisjus őszi YouTube-toplistáját a leghallgatottabb 20 magyar előadóról: a Halott Pénz az élen, de nála is több slágerrel szerepel a csak nemrég az élbolyba került Mario. A hiányzók listája is tartogat meglepetéseket.

Az élen a Halott Pénz Ageby&Kovaryval közös dala, az Élnünk kellett volna áll, amely szeptemberben került fel a YouTube-ra, és már több mint 4,7 millió letöltésnél jár. A Halott Pénz egyébként három számmal szerepel a top 20-ban, a Darabokra törted a szívem a 3., a Valami van a levegőben pedig a 20. a listán.

A latinos és R&B-s beütésű romantikus dalokat éneklő Mariótól (nem összetévesztendő a harmonikás Márióval) viszont négy dal is rákerült a listára, pedig az előadó csak tavasszal debütált a top 20-ban. Nagyon gyorsan lett felkapott: nyáron már az első helyen volt a Semmi gond című számmal, amelyet az állandó YouTube-sztárok közé tartozó Essemm-mel közösen készítettek.

A szintén először tavasszal szereplő fiatal ferencvárosi rapper, G.w.M. pedig három toplistás számban van benne – derül ki az Artisjus blogjának elemzéséből.

A listán az átlagnál több, 12 új videó található (általában 7-9 szokott lenni), de csak két új előadó. A második helyen Igni három másik előadóval (G.w.M-mel, Marióval és Essemm-mel) jegyzi a Sexy Senoritá-t, amely szeptember óta több mint 3 millió letöltésnél jár.

Kis Grófótól a Mert a nézését meg járását még mindig hatalmas sláger, a 4. helyen áll, míg a No roxa áj a 19.

Eléggé kilóg a listáról az Ismerős Arcok Nélküled című dala, amely a 16. helyen szerepel, és az Artisjus szerint sajátos úton jutott a top 20-ba. A videó még 2010-es, és a dal eredetileg a 2007-es Éberálom című albumon jelent meg. Az elmúlt években viszont szurkolók, kórusok, iskolások énekelték rendszeresen, és végül a YouTube-on is bekerült a húsz legnépszerűbb magyar szám köré. 

Viszont nem került fel a listára Majka, ami azért nagy meglepetés, mert 2012 óta, mióta ezek a listák készülnek, mindig ott volt legalább egy számmal a top 20-ban. A Rakpart berobbanása óta pedig nem volt lista, amelyen ne lett Wellhello-szám, mégpedig legalább kettő. Most viszont a #Sohavégetnemérős csak a rádiós toplistára került fel.

A teljes listát itt lehet megnézni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK