Ezek a koncertek és előadók érdekelték leginkább a magyarokat 2016-ban

Depeche Mode
WEST HOLLYWOOD, CA - APRIL 26: (L-R) Guitarist Martin Gore, singer Dave Gahan, drummer Christian Eigner, keyboardist Peter Gordeno and keyboardist Andy Fletcher of Depeche Mode perform at KROQ presents Depeche Mode at The Troubadour on April 26, 2013 in West Hollywood, California. Jason Merritt/Getty Images for Press Here/AFP
Vágólapra másolva!
A Győri Nemzeti Színház és a Depeche Mode 2017-es koncertje izgatta leginkább az internetezőket a Google tematikus keresési toplistái szerint. A YouTube-on a magyar zenészek közül a rapperek arattak.
Vágólapra másolva!

A Google minden év végén közzéteszi a keresési toplistákat, amelyek a keresőbe világszerte beírt több trillió kifejezést összesítik. A globális lista mellett idén több mint 70 országos lista is készült. A népszerű kereséseket a Google egy összetett statisztikai módszerrel méri, mellyel az év új kedvenceit, érdekességeit és feltörekvő sztárjait azonosítja be.

Ehhez az év azon felkapottnak nevezett kereséseit szűri ki, amelyeknél az előző évhez képest a legnagyobb mértékben ugrott meg a keresések száma, úgy, hogy ez a fokozott érdeklődés huzamosabb ideig fent is maradt. A keresési toplisták elkészítéséhez anonim, statisztikailag összesített keresési információkat használ.

A Depeche Mode jövőre Budapestre jön, és már most az ő koncertjükre kerestek a legtöbben Forrás: AFP/2013 Getty Images/Jason Merritt

Már nagyon várjuk a Depeche Mode-ot

A tematikus keresési eredményekből kiderül, hogy idén a színházak közül a Győri Nemzeti Színház, a
Nemzeti Lovas Színház és a Katona József Színház volt népszerű.

A koncertek közül a Depeche Mode 2017-es koncertje, illetve Havasi és Rihanna voltak a legfelkapottabbak.

Érdekesség, hogy 2016 másik nagy durranása, a budapesti Red Hot Chili Peppers-koncert csak a 6. helyen van a listán, közvetlenül a Neoton Família koncertje után.

Az abszolút toplistában, amely azt mutatja, hogy összességében mik váltották ki a legnagyobb érdeklődést Magyarországon, mindössze egyetlen kulturális vonatkozást találunk: az idén meghalt Bud Spencer a nyolcadik helyen áll.

Az első két helyre egyébként nem meglepő módon 2016 legfontosabb sporteseményei, a foci-Eb és a riói olimpia kerültek, a harmadik helyen pedig az év legnagyobb játékőrületét, a Pokémon Gót találjuk.

Inkább a külföldi előadókra kerestünk a YouTube-on

Idén már negyedszerre közzétették Magyarország legfelkapottabb YouTube-videóinak listáját is. Ebből kiderül, hogy a paródiák és vicces videók töretlen népszerűségnek örvendenek. Olyannyira, hogy az első helyen is egy ilyen végzett: PamKutya Adele Hello című daláról készített paródiája. A második helyen pedig szintén tőle Majka és Kollányi Zsuzsi Eléglesz című számának vicces feldolgozását találjuk.

Az Eléglesz eredeti verziója a legnépszerűbb zenei videók között is második helyre került,

csak Sia Sean Paullal közösen készített Cheap Thrills című száma előzte meg Magyarországon. (Ha csak az őszi adatokat nézzük, abból viszont már az derül ki, hogy Majka lekerült a leghallgatottabb előadók listájáról.)

Az eredeti Eléglesz:

Illetve PamKutya paródiája:

Rihanna kétszer is szerepel a magyarországi zenei YouTube-toplistában, a Drake-kel közös Work-kel, illetve a Calvin Harrisszel készített This Is What You Came For című számaival. A zenei top 10-ben egyébként egyetlen magyar dal van még az Eléglesz mellett: a Halott Pénztől a Majd.

A zenei top 10:

Sia - Cheap Thrills (Lyric Video) ft. Sean Paul
Majka feat. Kollányi Zsuzsi - "Eléglesz" (Official Music Video)
Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix) (Explicit)
Coldplay - Hymn For The Weekend (Official video)
Calvin Harris - This Is What You Came For (Official Video) ft. Rihanna
Fifth Harmony - Work from Home ft. Ty Dolla $ign
Jennifer Lopez - Ain't Your Mama
Halott Pénz - Majd (official music video)
Enrique Iglesias - DUELE EL CORAZON ft. Wisin
Rihanna - Work (Explicit) ft. Drake