Nagyon sikeres a Kortárs Műgyűjtő Akadémia képzése

2016.12.14. 14:35

Több mint százan voltak kíváncsiak a CCA nyílt oklevélosztó zárónapján Rényi András és Martos Gábor kurzuszáró előadásaira december 13-án, a Müpa előadótermében.

Az alapítványi működtetésű Kortárs Műgyűjtő Akadémia tavasszal indult képzéssorozatának célja, hogy alapismeretek átadásával közelebb hozza az erre fogékony közönséget a műgyűjtés életérzéséhez, és ezzel a kortársművészeti szektor piaci oldalát serkentse.

Az őszi szemeszter szervezésében a CCA vezető kortársművészeti galériákat szólított meg, így sorrendben a Várfok, a Viltin, a Nextart, a Gregersen Art Point, az acb, az Inda és az Art+Text Budapest állt a projekt mögé, helyet és lehetőséget biztosítva a képzésnek. 

Rényi András kurzuszáró előadása a MüpábanForrás: 1Foto.Hu

Tavasszal tizenegyen, ősszel tizenöten szereztek oklevelet, és már a jövő februári kurzusra is érkeznek a jelentkezések. A szervezők szerint a kurzust általános elégedettség kíséri, és a lelkes hallgatók szívesen ajánlják a képzést ismerőseiknek.

A CCA 2017-re új képzéstípusokat is tervez, emellett lesz szabadegyetem, műgyűjtő klub és februárban újra elindul a kortárs műgyűjtő kurzus is a már bevált nemzetközi tematikával, a kortárs szakma egyre szélesebb bevonása mellett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK