Down-szindrómás kisfiú lép fel a Diótörőben

Vágólapra másolva!
Hétéves, Down-szindrómás kisfiú szerepel a Cincinnati Ballet Diótörő-előadásában. A kis Jack Barlow már négy éve vesz részt egy különleges balett-programban, és onnan egyenesen A diótörő színpadára vezetett az útja.
Vágólapra másolva!

A hétéves Jack Barlow

az első Down-szindrómás kisgyerek,

aki a Cincinnati Ballet Diótörő-produkciójában vehet részt, és már most azt jósolják, hogy nagyon sokan lesznek kíváncsiak az előadásra a különleges pillanat miatt.

Jack négy éve vesz részt egy speciális, Ballet Moves nevű programban, amely a Cincinnati Ballet és a Cincinnati Gyerekkórház együttműködésében jött létre. A programban Down-szindrómás, illetve bénulásos gyerekekkel foglalkoznak, akik egy terapeuta segítségével kifejezetten az ő igényeikhez szabott balettórákat is vehetnek.

A kis Jack pedig annyira élvezte ezeket az órákat, hogy az édesanyja viccesen megjegyezte a Cincinnati Ballet oktatási igazgatójának: esetleg Oroszországba költöznek, hogy Jack ott folytathassa a balett-tanulmányait. Az igazgató viszont komolyan vette a felvetést:

– mondta.

Jack Barlow december 14-én debütált Csajkovszkij balettjében. „Ez többről szól, mint egy egyszerű szereplésről – mondta Jack édesanyja. – Ezen messze túlmutatva az elfogadásról, a nehézségekkel küzdőkbe vetett bizalomról mutat példát."

Jack édesanyja azt is hozzátette, hogy

a kisfiú valósággal imádja a színpadot és a reflektorfényt.

Otthon Hurrikán Jacknek hívják, annyira szeret szerepelni, A diótörő-ben pedig kifejezetten úgy alakították ki a koreográfiáját, hogy számára minden szempontból a legkényelmesebb legyen. Az első fellépése óta Jack már december 17-én is újra színpadra állt, és a nézők még sokszor láthatják, ahogy a kisfiút jól ismerők fogalmaznak, „örömet sugárzó mosolyát".