Rekordokat döntöttek a Broadway előadásai az év utolsó hetében. Sok produkciónak ez volt a legjobb hete egész évben a jegyeladásokat figyelembe véve.

2016 utolsó hetében taroltak a Broadway előadásai New Yorkban. Az akkor futó 33 előadás rekordot döntött a

49 millió 530 ezer dolláros (körülbelül 14,6 milliárd forintos) heti összbevétellel.

Ez nagyjából 19 millió dollárral volt több, mint az előző heti árbevétel, és 6 millió dollárral több, mint amennyit 2015 utolsó hetében kaszáltak. 

3 millió dollárnál nagyobb bevételt 3 előadás is elkönyvelt az utolsó hétenForrás: AFP/Stan Honda

A Jersey Boys című produkcióból kilenc előadás ment le 2016 utolsó hetében, és 1 millió 778 ezer dollárért fogytak rá jegyek. A Chicago kilenc előadása 1 millió 248 ezer dollárt hozott, ami a musical húszéves történetében

a legnagyobb heti bevétel volt.

Az oroszlánkirály-t már 19 éve játsszák, és előadásaira több mint hárommillió dollárt (890 millió forintot) adtak ki a nézők az utolsó héten, így ez a musical is rekordot döntött. A Something Rotten!, a Paramour, a Matilda, a Bronxi mese és a Waitress szintén jóval egymillió dollár fölötti jegybevétellel zárta a hetet. Mindegyik produkciónak ez volt eddig a legnagyobb bevételű hete.

A 33 előadásból 24-re váltott egymillió dollár fölötti összegben jegyet a közönség. Hárommillió fölötti heti bevételt Az oroszlánkirály-on kívül a Hamilton és a Wicked ért el. Az év utolsó hetén 96 százalékos volt a Broadway előadásainak látogatottsága, majdnem 378 ezer néző töltötte meg a széksorokat.