Hogy hol találkozik egy magyar kortárs képzőművész alkotása, egy népszerű DJ-páros zenéje és egy ötméteres Buddha-szobor? Meglepő módon egy 1800 négyzetméteres fitneszteremben. Berlin, Bonn, Salzburg és Velence után Budapesten is megnyílt az első John Reed Fitness Music Club, ahol extravagáns környezetben edzhetnek a vendégek: a legsikeresebb európai DJ-k fellépései adják a kíséretet a mozgáshoz, miközben a design egyszerre idéz egy luxusapartmant és egy keleti szentélyt.

A budapesti John Reed Fitness Music Club szembetűnő dekorációs elemeiFotó: Adrián Zoltán - Origo

Az, hogy egy fitneszklubban elsődleges cél a testedzés, az izmok megmozgatása, nem számít kuriózumnak. Éppen ezért emelte ki Marcus Adam marketing- és zenei vezető, hogy a John Reed Fitness Music Club termeiben nem csak ezt tartják szem előtt. A most nyíló első budapesti John Reed-stúdióban, akárcsak a hálózat többi helyszínén, cél az is, hogy a szépérzéket fejlesszék, ezért kapott különös hangsúlyt az egyedi design megalkotása a beltérben.

A John Reed-edzőtermek kialakítása műteremszerű: a világ minden részéről építenek be designelemeket a stúdióba. Így a vízibölény-fejtől kezdve a mennyezetről letekintő sárkányon át a Buddha-szoborig a legkülönfélébb motívumok jelennek meg a berendezésben, a street art, az etno és számos más modern stílus keveredik egyedülálló belsőépítészeti elemekkel. A speciális világítás, a luxuskiegészítők, a csillárok és bőrszékek nem mindennapi környezetet teremtenek a fitneszgépek számára. A különböző alakformáló gépek között elhelyezett, öt méter magas Buddha-szobor például eredetileg filmes kelléknek készült – a mellette álló elefántok pedig már csak azzal, hogy a helyükre kerültek, kapásból 8 ember edzését biztosították, ugyanis darabjuk 600 kiló.

A sárkányok a leglátványosabb designelemek közé tartoznak.Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A koncepciót saját tervező csapat dolgozta ki, ennek keretében került a falakra Sinpej Naito japán designer kaleidoszkóptapétája, de azt is fontosnak tartották, hogy a kivitelezés során helyi művészekkel is együttműködjenek. Így

a hazai kortárs szcénát egy tehetséges magyar grafikus, Tripsánszki Dávid képviseli: az ő munkáját dicséri az úgynevezett funkcionális terem egyik falfelületet díszítő falfestmény.

Tripsánszki Dávid és műve, HoikonovaFotó: Adrián Zoltán - Origo

A John Reed Fitness Music Clubok egyik sajátossága, hogy nemcsak a berendezés mutat túl a funkcionalitáson, hanem a design és az edzés mellett a zene és az edzés is különleges módon találkozik: központi elem a mozgásformához illő zene.

„Örülünk, hogy Magyarországon is megnyithattuk az első John Reed Fitness Music Clubot, amely a jól megválasztott zene, az egyedi belsőépítészeti megoldások és az edzés összhangjára épül – mondta Marcus Adam, a John Reed Fitness Music Club marketing- és zenei vezetője. – Az újfajta koncepció célja, hogy a mozgásformához illő zene még inkább arra motiválja az itt edzőket, hogy kihozzák magukból a maximumot."

Marcus Adam, a John Reed Fitness Music Club-hálózat marketing- és zenei vezetője a megnyitó moderátorával, Pintér Adrienn AdávalFotó: Adrián Zoltán - Origo

Kiss Virág fitneszvilágbajnok szerint az egyedi koncepció újfajta motivációt ad az edzéshez:

„Kifejezetten tetszik, hogy ekkora hangsúlyt fektetnek a zenére és a kreatív környezetre, mert a munkám során gyakran tapasztalom, hogy mennyire sokat számít a kettő harmóniája mozgás közben" – mondta a sportoló.

Kiss Virág fitneszvilágbajnok a különleges enteriőrben edz.Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Ebben az esetben azonban a zene forrása is rendhagyó – ez indokolja a Fitness Music Club elnevezést. A megnyitó napján a rendkívül sikeres DJ-duó, a nemzetközi szinten is elismert Yvel&Tristan adott ízelítőt a John Reed-hálózatra jellemző programokból. Kétszer egy héten, hétfőnként és péntekenként délután 6-tól ugyanis neves hazai és külföldi DJ-k szolgáltatják a kifejezetten az edzéshez illő szetteket. A klub hivatalos nyitóhétvégéjén két alkalommal is ki lehet próbálni, milyen az az edzés, ahol a DJ-pultból szól a zenei aláfestés: szombaton, 14 órától Dukai Regina énekesnővel és modellel, vasárnap 16 órától pedig Kiss Virág fitneszvilágbajnokkal edzhetnek a terembe látogatók Nora Matisse, Slow, Tolo és Slubotage élő mixeire.

A Cyberobics-teremben virtuálisan lesz jelen az edző, akár az óceán túlpartjárólFotó: Adrián Zoltán - Origo

Napközben pedig a John Reed Radio szól majd, ahol a zenei programot mindig a napszaknak és a különböző mozgásformáknak megfelelően válogatják össze. A listákat később applikációkon keresztül és online streamelve is el lehet érni a Soundcloud és a Mixcloud felületén.

Tripsánszki Dávid grafikus, Kiss Virág fitneszvilágbajnok, Peleskey Bence modell, IFBB-versenyző, Dukai Regina énekesnő és modell, Marcus Adam marketing- és zenei vezető, Ada, műsorvezető és Fülöp Levente, a budapesti terem menedzsereFotó: Adrián Zoltán - Origo

Dukai Regina énekesnő Kiss Virághoz és Peleskey Bence IFBB-versenyzőhöz hasonlóan az elsők közt próbálta ki az új termet. Az extravagáns enteriőrben a nyitóhétvégén mindenkit komoly kedvezményekkel várnak.