Titokban koncertezett Bruce Springsteen a Fehér Házban

2017.01.19. 14:24

Bruce Springsteen búcsúkoncertet adott a Fehér Házban a leköszönő amerikai elnöknek és alkalmazottainak.

Több beszámoló is napvilágot látott arról, hogy Springsteen múlt csütörtökön 15 akusztikus dalt adott elő 200-250 vendég előtt az elnöki rezidencia keleti szárnyában. A Backstreet szerint a koncert igazán családias volt, egy gesztus, amellyel Springsteen meg akarta köszönni Obama és stábja munkáját. Az eseményen az elnök és a first lady is jelen volt.

Springsteen mellett két dalban felesége, Patti Scialfa is énekelt. A számok között Springsteen politikáról és a dalok létrejöttéről beszélt, a koncert végén pedig Obama megköszönte neki, hogy elnöksége idején támogatta.

Köztudott, hogy Bruce Springsteen Obama egyik kedvenc előadója: a Rolling Stone-nak adott 2008-as, még az elnöki kampányról szóló interjújában arról beszélt, hogy nem csak a zenéjét, hanem őt magát is nagyon kedveli. Ez a szimpátia már akkor is kölcsönös volt, hiszen Bruce Springsteen az elnökségért folyó küzdelemben is támogatta Obamát.  

Barack Obama az Elnöki Szabadság Érdemrenddel tünteti ki Bruce Springsteent 2016. november 22-énForrás: MTI/EPA/Shawn Thew

Akkor még nem ismerték személyesen egymást, azóta viszont Springsteen rendszeres vendég lett a Fehér Házban, tavaly novemberben pedig Obama az Elnöki Szabadság Érdemrenddel is ktüntette. A zenész Obama búcsúpartiján is részt vett.

A mostani koncert azért is különösen stílusos volt, mert Bruce Springsteen a leköszönő elnök nyolc évvel ezelőtti beiktatási ünnepségén is fellépett. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK