Harmadjára adták át egy gálakoncert keretében a Bank of China Magyarország ösztöndíjait a Zeneakadémia diákjainak.

A Bank of China (Hungária) Zrt. két évvel ezelőtt alapította meg ösztöndíj programját a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Idén harmadik alkalommal díjazta a bank az egyetem tehetségeit.

Az ösztöndíjat elnyerő diákok a Zeneakadémia nagytermében adtak koncertet január 21-én, a Bank of China és Kína magyarországi nagykövetségének vendégei, valamint a magyar gazdasági, politikai és kulturális élet résztvevői előtt. A pályázat tíz győztesének Tian Guoli, a Bank of China elnöke, Mikola István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára és Dr. Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora adta át az okleveleket.

A koncerten a diákok mellett a világhírű Kelemen Kvartett is fellépett, amelynek tagjai szintén az Akadémia diákjai voltak.

A program elindítása óta már több mint harmincan kapták meg az ösztöndíjat. Tian Guoli a gálakoncerten arról beszélt, hogy a jövőben is szeretnék meghirdetni a tehetséges diákokat támogató pályázatot.

Tian Guoli, Mikola István és Dr. Vigh Andrea a díjazottakkalForrás: Gordon Eszter