Sikerfilmek, slam poetry, koncertek és irodalom a Capa Központban

2017.01.26. 13:14

Capa pop-up címen a fotó mellett a társművészetek felé is nyit a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, és ingyenes kulturális programsorozatot rendez. Január végétől március közepéig koncertek, irodalmi beszélgetések, slam poetry-programok és filmvetítések lesznek az épület rendezvénytermében.

A rendezvénysorozat első napján, január 26-án Kiss Tibor Noé és Szabó T. Anna írókkal beszélget az otthoni férfi-női dinamikáról a Margó Fesztivál képviseletében Valuska László, majd greCSÓKOLlár címmel a zene veszi át a moderátori szerepet. Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László közös dalokat és új novellákat is felvonultató estjének különlegessége, hogy Kollár-Klemencz prózaíróként, Grecsó pedig dalszerzőként is bemutatkozik.

Ernelláék FarkaséknálForrás: Big Bang Media

Január 27-én 18 órától Hajdu Szabolcs díjnyertes Ernelláék Farkaséknál című filmjét vetítik, ezt pedig egy beszélgetés követi a rendezővel és feleségével, Török-Illyés Orsolya színésznővel. Fél 9-től Barabás Lőrinc ad egyéni koncertet, billentyűkön, trombitán és laptopon szólaltatva meg dalait.

Február 17-én a Capa Központ kortárs finn fotókiállításából tartanak tárlatvezetést, majd a Vírus Klub estje következik, amelynek, a kiállításhoz kapcsolódva, a függetlenség lesz a témája.

Február 18-án Vranik Roland új filmjét, a magyar társadalomba beilleszkedni próbáló, afrikai bevándorló történetét bemutató Az állampolgár-t vetítik, majd a rendezővel való beszélgetés után Robert Capa képeiből merítő slam poetry est következik.

Március 16-án este 6-tól Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője beszélget Röhrig Gézával, majd ismét az előadó költészeté lesz a színpad: Apokalipszis most címmel a háromszoros Oscar-díjas operatőr, Vittorio Storaro képeit ihletként használva verselnek a meghívott slammerek.

A zárónapon, március 17-én Bereczki Csaba kreatív dokumentumfilmjét, az amerikai születésű klezmerzenészekről és európai gyökereiről szóló Soul Exodus-t lehet megnézni és -hallgatni, majd IAMYANK koncertjével zárul a Capa pop-up programsorozat.

IAMYANKForrás: urbanplayer.hu

A programokon a részvétel ingyenes, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.