Újra Tied a világ!

Tied a világ Tied a világ! című zenés darab sajtópróbája
Tied a világ! című zenés darab sajtópróbája
Vágólapra másolva!
A legendás Illés együttes 19 slágere hangzik el népszerű fiatal művészek előadásában a ...Tied a világ! című zenés játékban. A darabot 2014. június 20-án mutatta be a Játékszín – 2017. február 18-án pedig, közel másfél éves kihagyás után, újra látható lesz a felújított előadás, az Illés emblematikus tagjainak, Bródy Jánosnak és Szörényi Leventének közreműködésével.
Vágólapra másolva!

Bank Tamás, a Játékszín igazgatója ebből az alkalomból elmondta: személy szerint is nagyon örül, hogy másfél év szünet után ismét játszani fogják a darabot - annál is inkább, mert

az előadást maga a közönség követelte vissza.

Így aztán felújítják a ...Tied a világ!-ot, méghozzá több karakter esetében kettős szereposztással, hogy ez megkönnyítse az egyeztetést, és minél többször kerüljön a nézők elé a sikeres előadás.

Tied a világ! című zenés darab szereplőgárdája Fotó: Polyák Attila - Origo

Szente Vajk – akit Bank Tamás nemcsak a darab rendezőjeként, hanem "írójaként és mindeneseként" konferált fel - hozzátette, hogy

Nagy Sándor, Feke Pál, Serbán Attila és Vastag Tamás mellett ezentúl Vecsei Lászlót és Puskás Petit is láthatja a közönség a darabban.

Gubik Petrát Simon Panna Boglárka kettőzi, valamint kettős szereposztásban lép színpadra Pusztaszeri Kornél és Szerednyey Béla, illetve Gieler Csaba és a két másik szerepben is látható Vecsei László.

Szente Vajk azt a pillanatot nevezte az előadás csúcspontjának, amikor a darab alaphelyzetét adó házibuliba megérkezik egy valódi legenda, hogy eljátsszon egy dalt:

az Illés-slágerekre épülő zenés játékban ugyanis Bródy János és Szörényi Levente is közreműködnek.

„Ők egyszeriek és megismételhetetlenek" – szögezte le a rendező, miután Szörényi Levente viccesen megjegyezte, hogy az ő szerepüket nem lehet lekettőzni.

Bródy János és Szörényi Levente Fotó: Polyák Attila - Origo

A február 18-i hétvégén már négy alkalommal is játssza az előadást a Játékszín, méghozzá teljes élő zenekari kísérettel, amely egy hasonló méretű nézőtér esetében szintén kuriózumnak számít.