Így még senki nem látta a Rapülőket

2017.02.21. 16:27

A Rapülők február utolsó hétvégéjén adnak a Papp László Sportarénában dupla koncertet. A zenekar tagjai a készülődés részeként egyfajta időutazáson vettek részt, stylistok közreműködésével. Közel 30 ruha és paróka segítségével képzelték el azt, hogy milyen lett volna, ha annak idején tovább zenélnek, és a folyamatos megújulás jegyében évről évre új stílusra kellett volna váltaniuk.

Geszti Péterék eljátszottak a gondolattal, mi lett volna, ha ahelyett, hogy két sikeres lemez után elbúcsúznak egymástól és a közönségtől, inkább együtt maradnak, és - annak érdekében, nehogy egy idő után unalmassá váljanak - rendre az éppen divatos zenei stílusra és az ezzel járó külső változtatásokra adják a fejüket és a testüket.

Így néznének ki mikrofonfrizurával a Rapülők tagjai.Forrás: Nanasi Pal

A vicces fotózáson nagyon jó volt a hangulat. A stylistok meghökkentő parókákkal, ruhákkal, bajszokkal és szakállakkal érkeztek, így Berkes Gábor például hosszú idő után újra "hajasbaba" lett. Szentmihályi Gáborral és Geszti Péterrel azonban egyetértettek: örülnek annak, hogy nem kellett a valóságban is átesniük ezeken az átalakulásokon.

"Szerintem azért hagytuk abba, hogy ne kelljen így megújulnunk, ahogy most kinézünk" – mondta nevetve Berkes Gábor.

A Rapülők mint funkyzenét játszó formáció, középen a "Rapülő szőnyeget" áruló Geszti PéterForrás: Nanasi Pal

De a többiek sem fukarkodtak a humoros megjegyzésekkel. Geszti Péter nem hazudtolta meg magát, és egy rá jellemző szóviccel Rapülő-szőnyeg árusnak titulálta magát akkor, amikor
funkyzenészként, hatalmas mikrofonfejjel fotózkodott.

Később egy elvont rocktrió tagjaiként sárga-fekete ruhában vad rockerek lettek a Rapülők.

Szentmihályi Gábor, Berkes Gábor és Geszti Péter mint a legnagyobb rockerek.Forrás: Nanasi Pal

Végül pedig, feketébe öltözve, leginkább a The Cure együttes által képviselt alternatív vonalat célozták meg.

The Cure-ba oltott Rapülők.Forrás: Nanasi Pal

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK