Steven Spielberg édesanyja, Leah Adler koncertzongorista és festőművész is volt. 97 évesen, kedden halt meg.  

Leah Adler, aki felébresztette fiában, Steven Spielbergben a filmezés iránti vágyat, kedden halt meg Los Angeles-i otthonában. A családja mellette volt - írja a Hollywood Reporter.

Adler Cincinnatiben született, és ötévesen kezdett zongorázni, később pedig konzervatóriumban tanult,

ehhez képest háztartástanból szerzett diplomát

a Cincinnati Egyetemen. 1945-ben házasodott össze Arnold Meyer Spielberg elektromérnökkel, és négy gyermekük született: Steven, Anne, Sue és Nancy.

Steven Spielberg és anyja, Leah Adler 2009-benForrás: WireImage/2009 Michael Kovac/Michael Kovac

1957-ben Phoenixben telepedtek le, ahol Adler gyakran koncertezett. Emellett festőművészként egy galériát is fenntartott Scottsdale-ben. Sajátjai mellett főleg helyi művészek alkotásait állította ki. A környéken mindenki úgy ismerte, mint

a Pán Péter-frizurájú nő, aki egy jeeppel jár.

A család a hatvanas évek elején Kaliforniába költözött, és a szülők nem sokkal később elváltak. Spielberg anyja ezután visszatért Scottsdale-be, és 1967-ben hozzáment Bernie Adlerhez, akinek a nevét haláláig viselte. Gyermekei közül

Steven Spielberg filmrendező a leghíresebb, Anne író, Sue üzletasszony, Nancy pedig producer lett.

A nő haláláról Spielberg stúdiója, az Amblin Partners adott ki közleményt. Azt írták, "Leah-ra mindig úgy fogunk emlékezni, aki mély, korlátlan szeretettel fordult a körülötte lévő emberekhez".

Leah Adler első férje, Steven Spielberg apja februárban töltötte be századik évét. Második férje 75 évesen, 1995-ben halt meg.