George Michaellel énekelt duettet a Coldplay frontembere

2017.02.23. 12:12

Szerda este tartották a Brit Awards gáláját. A brit zenei díjak átadóján különleges produkcióval emlékeztek meg a tavaly karácsonykor meghalt George Michaelről.

"Csodálatos hangja örökké velünk marad, mintha ajándékot kaptunk volna" – mondták George Michaelről korábbi együttese, a Wham! tagjai. Andrew Ridgeley, Shirlie Holliman és Helen DeMacque után a Coldplay énekese, Chris Martin lépett színpadra, hogy előadja George Michael A Different Corner című számát.

A produkció különlegessége az volt, hogy miután Martin elénekelte a dal elejét az első refrénig, George Michael tűnt fel egy régi felvételen, ahogy a karrierjéről beszél. "Soha nem akartam senki más lenni" – mondta a popsztár a felvételen, majd bejátszották, ahogy az A Different Corner második verzéjét énekli, végül Chris Martin és George Michael együtt fejezték be a dalt.

A londoni O2 arénában megrendezett díjátadón a szintén tavaly meghalt David Bowie több kategóriában posztumusz díjat kapott. Ő lett az év legjobb brit férfi előadója, Blackstar című albuma pedig a legjobb brit album díját kapta. A díjat fia, Duncan Jones filmrendező vette át.

A legjobb brit női előadó Emeli Sande soulénekes lett, a legjobb brit banda díját pedig a manchesteri indie pop csapat, a The 1975 kapta. A Brit Ikon-díjat idén Robbie Williamsnek ítélték oda. Adele-t mint a nemzetközileg legsikeresebb brit előadót tüntették ki.

A nemzetközi kategóriák díjait Beyoncé, Drake és az A Tribe Called Quest hiphopegyüttes kapta.

A Brit Awards díjainak többségéről a zeneipar képviselői döntenek, de olyanok is vannak, amelyeket a közönség szavazatai alapján osztanak ki. A legjobb zenés videó díját például a gála alatt leadott szavazatok alapján csakúgy, mint az elmúlt három évben, a One Direction kapta meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK