A Nickelback dobosa csalót fogott

Nickelback Daniel Adair zene dobos
BURBANK, CA - NOVEMBER 18: Daniel Adair from the band Nickelback performs at iHeartRadio Theater on November 18, 2014 in Burbank, California. Mike Windle/Getty Images for iHeartMedia/AFP
Vágólapra másolva!
A Nickelback dobosa, Daniel Adair csalás áldozata lett: egy floridai férfi 25 ezer dollár, azaz több mint 7 millió forint értékben akart dobfelszereléseket vásárolni a hitelkártyájával. Adair azonban a csaló nyomára vezette a rendőröket.
Vágólapra másolva!

A férfit kedden tartóztatták le, de az ügy még januárra nyúlik vissza – írja a Billboard. Akkor jelentették a rendőrségnek, hogy valaki mikrofonokat és dobokat rendelt Ausztriából, Adair adatait felhasználva. Mivel az ügylet gyanúsnak tűnt, felvették a zenekarral a kapcsolatot, és kiderült, hogy csalásról van szó.

Maga Adair jött rá, hogy ki lehet a csaló:

mivel tudták a szállítási címet, ahova a férfi rendelte a felszereléseket, végzett egy kis kutatást, hogy ki használ a környéken az övéhez hasonló dobcuccot. A rendőrök aztán a floridai férfi IP címének ellenőrzésével rájöttek, hogy Adair jó munkát végzett, és valóban beazonosította a tettest.

Daniel Adair a dobok mögött Forrás: AFP/2014 Getty Images/Mike Windle

Mikor a rendőrök lekapcsolták, a férfi azt mondta, hogy bocsánatkérő levelet akart küldeni a Nickelback dobosának, aki 2005 óta tagja a zenekarnak.

A floridai férfi egyébként nem most próbálkozott először csalással: 2009-ben három év börtönre ítélték, mert egy jótékonysági koncertre gyűjtött pénzt, amelyet később nem rendezett meg.

Olvassa el a kanadai Nickelback basszusgitárosával, Mike Kroegerrel készített korábbi interjúnkat:

Nem bánják, hogy sokan utálják őket