Hillary Clinton lánya gyerekeknek írt könyvet

2017.03.17. 16:03

Chelsea Clinton az amerikai történelem erős és inspiráló nőiről írt könyvet gyerekeknek.

A She Persisted című könyv 13 olyan amerikai nő történetét meséli el, aki Chelsea Clinton szerint megváltoztatta a világot. "A kitartás megváltoztatta a történelem menetét - nagyon izgatott vagyok, hogy május 30-án megoszthatom olyan lányok és asszonyok történeteit, akik nem fogadtak el nemleges választ" - írta a Twitteren.

A könyv tizenkét szereplője között van Harriet Tubman, a rabszolgaságellenes mozgalom egyik fontos személyisége, Helen Keller siket és vak amerikai író, aktivista és Oprah Winfrey is. 

A tizenharmadik történet főszereplőjének kiléte egyelőre titok. Az amerikai sajtó szerint Chelsea Clinton anyjáról, Hillary Clinton volt demokrata elnökjelöltről és korábbi külügyminiszterről szól.

Chelsea és Hillary Clinton egy kampányeseményenForrás: AFP/2016 Getty Images/Win Mcnamee

"Azt akarom üzenni ezzel a könyvvel a fiatal olvasóknak szerte az országban és a világban, hogy a kitartás hatalom" - írta közleményében a 37 éves Chelsea Clinton, akiről nemrég felröppent a hír, hogy maga is politikai babérokra tör.

Chelsea Clintonnak nem ez lesz az első könyve: 2015-ben már megjelentetett egy fiataloknak szóló könyvet szociális témákról és a közéleti szerepvállalás fontosságáról It's Your World: Get Informed, Get Inspired and Get Going! címmel. 

A She Persisted a tervek szerint május 30-án kerül a könyvesboltokba a Penguin Random House gondozásában.