Bruce Springsteentől Mick Jaggerig számos zenész méltatta a szombaton 90 éves korában elhunyt Chuck Berry szerepét, amit betöltött a rock and roll történetében. Bill Clinton és Arnold Schwarzenegger is megrendülve emlékezett a rock and roll atyjára.

 Bruce Springsteen a Twitter-üzenetében úgy fogalmazott:

Chuck Berry a rock valaha élt legnagyobb zenésze, gitárosa és szövegírója volt. Hatalmas a veszteség, egy óriást veszítettünk el örökre." 

Bruce SpringsteenForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Dyd Fotografos/Geisler-Fotopress

 Mick Jagger a következőket tweetelte:

Meg szeretném neki köszönni a zenét, amellyel megajándékozott bennünket, és amely annyira megihletett minket. Felderítette kamaszéveinket, életet adott álmainknak, hogy zenészek legyünk, és színpadon lépjünk fel. Szavai mindenekelőtt ragyogók voltak, és új fényben világították meg az amerikai álmot. Chuck, hihetetlen voltál, a zenéd örökre belénk vésődött."

Mick Jagger, Rolling StonesForrás: AFP

Keith Richards arról írt:

egyik nagy vezérlő fényem hunyt ki."

Keith RichardsForrás: AFP/Jonathan Ferrey

A Rolling Stones együttes külön üzenetben is megemlékezett Chuck Berryről: A rock igazi úttörője volt, hihetetlen hatással. Nemcsak briliáns gitáros, ragyogó énekes volt, de kiváló a színpadon és mindenütt. Valódi mester szövegíróként is. Chuck Berry dalai örökkévalóak."

The Rolling StonesForrás: AFP/Timothy A. Clary

Brian Wilson, a Beach Boys együttes egyik alapító tagja, zeneszerző szerint Chuck Berry hatalmas inspirációt jelentett számára. Hozzátette: 

Hiányozni fog mindenkinek, aki szerette a rock and rollt."  

 Rod Stewart szavai:

Minden Chuck Berryvel kezdődött. Megihletett bennünket. Az első albuma, amelyet megvettem, a Live at the Tivoli volt, és utána többé már nem voltam ugyanaz."

Rod StewartForrás: AFP/Getty/Ethan Miller

 Lenny Kravitz a Twitteren szögezte le:

Chuck Berry nélkül egyikünk sem lenne ott, ahol van."Kravitz a túlvilágra is üzent:Folytasd a rockot, testvérem!"

Lenny KravitzForrás: AFP/Francois Guillot

 Ronnie Wood úgy véli:

Chuck Berry halálával egy korszak ért véget. Egyike volt a legjobbaknak, ő volt az inspirációm, egy igazi személyiség."

Ronnie WoodForrás: AFP/Getty Images/Michael Loccisano

Joe Edwards, a St. Louis-i Bluberry Hall zeneklub tulajdonosa, ahol Chuck Berry rendszeresen játszott a halála előtti években, úgy vélte:

Chuck Berry sztárt csinált a gitárból. Kiemelte a ritmus háttérhangszer szerepből, és intuitív módon megkoreografálta a rock and roll első nagy mozdulatait."

Scott Kelly űrhajós arról írt, hogy

a zenéd megrázta a Földet. Azután csillagközivé vált a NASA Voyagerének fedélzetén".

A Rock and Roll Dicsőség Csarnoka a "rock and roll eredeteként" méltatta közleményében Chuck Berryt. Tehetséges gitáros, csodálatos színpadi előadóművész és dalszerző, akinek zenéje és dalszövegei megragadták annak az életérzésnek a lényegét, amely az 1950-es évek tinédzsereit meghatározta.

 Arnold Schwarzenegger is megemlékezett a rock and roll legendáról.

Amikor tízéves voltam, minden éjjel arról álmodtam, hogy Amerikába megyek, az álmok filmzenéje Chuck Berry volt. Ő adta a rockot a világnak.

Arnold SchwarzeneggerForrás: Lionsgate

 Bill Clinton, az Egyesült Államok volt elnöke szerint:

Chuck Berry élete kincs és győzelem volt, soha nem fogjuk őt elfeledni."

Bill ClintonForrás: AFP/Spencer Platt