Nyolcéves fiú a magyar YouTube-toplistán

Vágólapra másolva!
Közzétette az Artisjus az elmúlt téli időszak magyar YouTube- és rádiós toplistáit. A YouTube-lista élére egy új előadópáros került, míg A Dalt megnyerő Pápai Joci a harmadik helyet szerezte meg. Újra van gyerekzenekar is a listán, valamint egy nyolcéves fiú dala is befért a leghallgatottabb 20 szám közé. A rádiós toplista érdekessége pedig az, hogy a 20 legnépszerűbb magyar dalból 15 új.
Vágólapra másolva!

Új előadók a lista élén a YouTube-on

Rico és Miss Mood Vihar című dala került a videómegosztón a lista élére a téli időszakot tekintve. Majdnem hatmilliós nézettsége azért is meglepő, mert egyik előadó sem szerepelt korábban a top 20-ban. A külön-külön is sok hallgatót vonzó Burai Krisztián x G.w.M. x Missh trió közös száma feljebb jött a második helyre, míg

A Dalt megnyerő Pápai Joci Origo című számával a harmadik helyre került.

Az Artisjus blogján felidézi, hogy a korábbi nyertesek közül Freddie erős, bár nem vezető pozícióban volt, Boggie versenydala nem szerepelt igazán jól, Kállay-Saunders András és ByeAlex viszont tarolt a listán. Pápai Joci egyébként önálló előadóként most került be először a top 20-ba, viszont Majka mellett már két YouTube-slágerben is szerepelt. Majka egyébként, ahogy ősszel, most sem került fel a toplistára. Az akkori éllovas Halott Pénz pedig most az 5. az Élnünk kellett volna című slágerével, másik daluk, a Darabokra törted a szívem pedig 9.

Új előadó még a YouTube-listán az Apacuka gyerekzenekar, akivel nemrég jelent meg interjú az Origón. A Habos kakaó című daluk a 16. helyen áll, a 18. helyen pedig a Dani Family és Enrikó Légy az enyém című szerelmes dala található, amelynek előadója, nyolcéves. A 4,5 millió letöltés felett járó videót a család csak a saját szórakoztatására készítette.

A klipben szereplő Dani egyébként Kis Grófo rokona,

aki a Mert a nézését... és a No roxa áj révén most is rajta van a listán a 4. és a 14. helyen.

Meglepetés a TNT Fehér karácsony című dalának feltűnése is a 8. helyen. Ez ugyanis a 2000-es Három című nagylemezen szerepelt, a YouTube-on legnépszerűbb verzióját 2008 karácsonyán töltötte fel egy felhasználó.

Rengeteg új dal a rádióban

A rádiós lista legfontosabb érdekessége az Artisjus blogja szerint, hogy a 20 legnépszerűbb téli magyar dal háromnegyede, vagyis 15 új. Megjegyzik, hogy mióta ezeket a listákat közlik, általában a legnagyobb magyar slágerek alig több mint a fele szokott lecserélődni negyedévente. Ennek szerintük a rádiós piac megváltozása is az egyik oka lehet.

A 15 új dal közül sok már jól ismert előadótól van, de új szereplők is érkeztek: Veréb Tamás, Muzzaik & Stadiumx, The Biebers feat. Herrer Sári vagy Calidora. A Margaret Island az 5. helyen nyitott, az Egy szabad országért pedig 17. helyre került.

A teljes toplistákat itt találja.