Stohl András az utóbbi időben egyre nehezebben tudta összeegyeztetni a vígszínházi és egyéb munkáit. Több, számára érdekes, kihívást jelentő felkérést mondott le a színház miatt. 

A Blikk úgy tudja, Stohl András azért fordít hátat a Vígszínháznak, mert az utóbbi időben egyre több olyan külsős munkával keresték meg, amelyeket

a színházi kötelezettségei miatt nem tudott elvállalni,

pedig érdekelték volna. 

Mivel Stohl a társulat tagja, a Vígszínháznak beleszólása van abba, hogy mikor próbál, mikor áll színpadra. Ez pedig állítólag nehézkessé tette a különböző irányból érkező munkák összeegyeztetését. 

Stohl András négy éve szerződött a VígszínházhozFotó: Hirling Bálint - Origo

Stohl a Blikknek azt mondta: „magam sem tudom még pontosan, hogy fizetés nélküli szabadságra megyek, vagy szabadúszó leszek ettől az évtől.

Nyáron egy olyan munkába vágok bele, amilyennel eddig még nem foglalkoztam,

és ezt nem fogom tudni összeegyeztetni a színházzal. Még nem sikerült megegyeznem a színházzal, hogy társulati tagságom hogyan alakuljon a továbbiakban.”

Stohl András egyébként 2013-ban csatlakozott a Vígszínház társulatához. A Vígszínházban rengeteg főszerepet kapott, jelenleg is öt darabban játszik. Júniusig még legalább harmincszor áll színpadra.