Tojásokat akar kikelteni a francia performanszművész

Vágólapra másolva!
Újabb extrém produkcióval állt elő Abraham Poincheval francia performanszművész. Tyúkot mímelve akar 10 tojást kikelteni testének melegével. Persze nem is akárhol: egy múzeum viváriumában ül majd, ahol több mint 20 napon át figyelhetik munkáját a látogatók.
Vágólapra másolva!

A 44 éves Abraham Poincheval új akciót indított szerdán. Egy múzeum viváriumába költözött, ahol egy speciális széken ülve akar kikölteni 10 tyúktojást. Tervei szerint 21-26 nap alatt ki fogja kelteni a csirkéket.

Kizárólag teste melegét fogja használni. Kivágott széke aljához rögzítették a tojásokat, hogy minél közelebb legyenek Poincheval testéhez. Poincheval meleg takaróval próbálja emelni a nőmérsékletet, hogy biztosan sikerüljön az akciója. A vastag takarót egy korei művész készítette. Napi

félóra szünetet engedélyez magának, ezalatt eszik majd,

és a dolgát egy külön dobozba végzi, kizárólag ülve - írja a BBC. Étrendjét szándékosan úgy alakította ki, hogy abba minél több olyan étel kerüljön, ami segít emelni testhőmérsékletét - ilyen például a gyömbér.

Poincheval bő egy hónapja alkotott utoljára. Akkor egy tizenkét tonnás sziklatömbbe záratta magát 8 napra a párizsi Palais de Tokyo Múzeumban. De volt már egy hetet egy tonnyás kődarab alatti lyukban, és két hetet egy kitömött medvében. Poincheval azt mondja, azzal, hogy közel kerül más fajokhoz és természetes tárgyakhoz, teljesen máshogy éli meg az időt.