Bereczki Zoltán A lepkegyűjtő című thriller közben sérült meg, de ennek ellenére végigjátszotta az előadást, és csak utána ment kórházba.

Mentő várta az előadás végén Bereczki Zoltánt, aki két hete, egy szolnoki vendégszereplésen sérült meg, de olyan jól eltitkolta a balesetet, hogy szinte senki nem vette észre – írja a Borsonline.

"Egy akciójelenetnél rosszul nyúltam, amikor Katit próbálom elkapni, és olyan erővel ütöttem meg a kezem, hogy az előadás végén már mentősök vártak, és vittek kórházba. Tulajdonképpen eltört az egyik ujjam. Össze akarták gipszelni egy ép ujjamat és a töröttet, de azt nem engedtem, mert úgy nem tudnék dolgozni – mondta Bereczki Zoltán, aki Ágoston Katalinnal közös jelenetében sérült meg.

Bereczki végül beleegyezett, hogy egy rögzítősínt tegyenek a kezére, ezt viszont a színpadon nem szokta viselni. "A törött ujjamat egy testszínű leukoplaszttal rögzítem az egészségeshez. Egyszerűen összeragasztom" – mondta arról, hogy hogyan birkózik meg a töréssel az előadások alatt.

A Bors megjegyzi, hogy Ágoston Katalin, aki a darabban Bereczki partnere, szintén nem teljesen egészségesen játszik. A színésznő egy másik produkció közben, a lábán sérült meg. "Az előadásra új cipőket kapott, hogy tudjon benne járni. A szerepe szerint az előadás első felében úgyis fáj a lába, biceg. Ezúttal továbbvittük ezt a vonalat – mondta Bereczki Zoltán.

A Centrál Színház kétszereplős darabjának, A lepkegyűjtő-nek március 29-én volt a 100. előadása. A John Fowles regénye alapján készült darabban Bereczki Zoltán egy Ferdinand nevű, pszichopata férfit játszik, aki a pincéjében foglyul ejt egy fiatal nőt, az Ágoston Katalin által játszott Mirandát.