Egy forrás szerint a Gyöngyhajú lány szerzői jóval kevesebb pénzt kaptak, mint amennyire Presser Gábor beperelte Kanye Westet a dal engedély nélküli felhasználásáért.

Ahogy az Origo is megírta, a múlt héten sikerült peren kívül megegyeznie Presser Gábornak és Adamis Annának Kanye Westtel, aki a szerzők előzetes engedélye nélkül használta fel a Gyöngyhajú lány-t New Slaves című számában.

A megállapodás titkos, így nem hozták nyilvánosságra, hogy mennyi pénzt fizetett az amerikai sztár a magyar zenészeknek. A Blikk viszont most azt írja egy informátorra hivatkozva, hogy 100 ezer dollárban állapodtak meg a felek, ami körülbelül 29 millió forintnak felel meg. Ebből a szerzők, az előadók és a kiadó, a Hungaroton Records is részesül. Ez utóbbi kapja meg az összeg felét, a másik felén pedig a Presser–Adamis szerzőpáros és az Omega osztozik.

Mivel a Gyöngyhajú lány felvételének idején az együttesnek hét tagja volt, Kóbor János, Benkő László, Molnár György, Mihály Tamás és Laux József jogutódja is nagyjából 1 millió forintot kaphat. Presser és Adamis is kap még plusz egymilliót, hiszen 1969-ben ők az együttes tagjai voltak, emellett ők 7,2 millió forintnak megfelelő összeget felezhetnek meg egymás között. Így Presser összesen körülbelül 4,5 millió forinthoz juthat a Blikk forrása szerint.

Kanye WestForrás: Jewel Samad / AFP

Ez elég messze van az eredeti követeléstől: Presser Gábor és Adamis Anna ügyvédje tavaly májusban adta be keresetét a New York-i szövetségi bíróságon. 2,5 millió dollárra, azaz körülbelül 717 millió forintra perelve Kanye Westet. A Blikk kereste Presseréket a számokkal kapcsolatban, de nem nyilatkoztak.

Kóbor János viszont azt mondta a lapnak, hogy "a számítás fedi a realitást".
Magam sem gondoltam, hogy ennél több lehet benne, hiszen károkozás nem történt, nem változtattak a számon – mondta Kóbor János, aki a sajtóból értesült arról, hogy Presser nem fogadta el West első ajánlatát.

"Pici minket nem tájékoztatott arról, hogy kevésnek érezte Kanye West ajánlatát, de erre nem is volt szükség. Megnyugvással vettem tudomásul, hogy végül az ügy lezárult" – mondta az Omega énekese.