Chuck Berry Emlékkoncerttel búcsúzik a Gödör

Chuck Berry
Vágólapra másolva!
A Gödör Klub megálmodói 15 éve, 2002 tavaszán fél évre vállalták a hely beindítását az Erzsébet téri Kulturális Központ félig kész épületében. A helynek azonban akkora sikere lett, hogy tíz évig maradtak a téren. 2012-ben távozniuk kellett, ekkor költöztek be a Király utcai Central Passage-ba. Ott az elmúlt öt évben a klub eredeti koncepcióját igyekeztek folytatni: progresszív, kulturális-művészeti események színterévé, generációk és műfajok találkozóhelyévé lenni, helyet adni a civil társadalom rendezvényeinek, az ifjú művészek bemutatkozásának, értékeket közvetíteni. Most, öt év elteltével jelenlegi helyszínükről is távozniuk kell, de áprilisban és májusban még itt ünneplik meg a kultikussá vált klub 15 éves fennállását - többek között egy Chuck Berry Emlékkoncerttel.
Vágólapra másolva!
Chuck Berry Forrás: Gödör Klub

A jubileumi eseménysorozat, a Gödör 15

egy csaknem 40 eseményből álló fesztivál

lesz, élőzenei koncertekkel, partikkal, civil rendezvényekkel, színházi előadóestekkel, irodalmi programokkal, valamint vizsgaelőadásokkal, filmbemutatókkal és közösségi vásárokkal. A 45 napos műsorfolyamból kiemelkedik a Chuck Berry Emlékkoncert, a Pál Utcai Fiúk és Tereskova fellépése. A színházi programok közül a Volt egyszer egy Kaposvár című sorozat záró epizódja is a műsor része lesz, akárcsak a klubban működő kortárstánc- és színiiskolások vizsgaelőadásai. A Roma Világnapot, József Attila születésének évfordulóját és a Költészet Napját is együtt ünnepelheti a Gödörben a közönség.

Az eseménysorozat

április 6-án egy Chuck Berry Emlékkoncerttel kezdődik,

ahol a nemrég, 90 éves korában meghalt rock'n'roll legenda hazai tisztelői, neves magyar rock- és blueszenészek lépnek majd színpadra, hogy a modern könnyűzene egyik legnagyobb egyénisége előtt tisztelegjenek.

"A rock and roll - de akár mondhatjuk azt, hogy a popzene egésze - Chuck Berry nélkül nem lenne ma az, ami- áll a szervezők közleményében. -

A zenében az elektromos gitárnak és a gitározásnak is új szerepet és utat jelölt ki, de újszerű dalszövegei is nagyban hozzájárultak halhatatlanságához. Dalai, mint például a Maybellene, a Johnny B. Goode, a Roll Over Beethoven vagy a Sweet Little Sixteen, hogy csak a legismertebbeket említsük, a rock'n'roll muzsika örökzöld gyöngyszemei. De talán John Lennon fogalmazta meg legjobban a lényeget:

A koncert fellépői a Chuck Berry Emlékzenekar (Fekete Jenő, Bacsa Gyula, Vörös Gábor, Jókay Árpád, Boda Gábor Zivatar, Zsiros Csaba) és a Póka Egon Experience (Póka Egon, ifj. Tornóczky Ferenc, Szakadáti Mátyás, Závodi János, Benőcz Kata, Erős Péter) lesznek.