Története legnagyobb bulijára készül a Tankcsapda

2017.04.05. 17:07

2017 első hazai koncertjét igazán különleges helyen adja a Tankcsapda: a Papp László Budapest Sportarénában lépnek fel április 28-án. Meglepő, de még csak most lesz az első teljes egészében saját Aréna-koncertjük, és azt ígérik, hogy ez egyben az eddigi legizgalmasabb show-juk is lesz. A koncert legfontosabb látványeleme a küzdőtér közepére helyezett színpad, így a Tankcsapdának azt is be kell gyakorolnia, hogy milyen, ha nem csak egy irányba kell játszaniuk. Galériánkban megnézheti, hogy készül Lukács László, Fejes Tamás és Sidlovics "Sidi" Gábor a koncertre.

Április 5-én a Barba Negra Trackben tartott a sajtó számára is nyílt technikai próbát a Tankcsapda. A képre kattintva galéria nyílik.Fotó: Csanádi Márton - Origo

Mivel a középre helyezett színpad miatt a közönség körbeállja majd a színpadot az Arénában, az énekes-basszusgitáros Lukács Lászlónak és a gitáros Sidlovics Gábornak be kell járnia az egész színpadot. Fejes László pedig a dobfelszerelésével együtt egy olyan pódiumon foglal helyet, amely körbeforog. Most ennek a technikai oldalát gyakorolta a zenekar és a stáb. 

A próba után beszéltek az április 28-i koncertről is. Elmondták, hogy azt ígérték a rajongóknak, hogy az Aréna minden pontjáról ugyanolyan jó hang- és látványélményben lesz részük. Ez viszont nekik is szokatlan: soha nem játszottak még olyan színpadon, amelyet körbeáll a közönség. 

Fejes Tamás, Lukács László és Sidlovics Gábor úgy érzik, tartoztak már egy ilyen koncerttel a közönségnek. A képre kattintva galéria nyílikFotó: Csanádi Márton - Origo

Fejes Tamás arról beszélt, hogy eddig valószínűleg azért maradt ki az önálló Aréna-koncert a zenekar életéből, mert minden évben fellépnek a debreceni Főnix Csarnokban, és amúgy is inkább szeretik minden évben bejárni az országot, mint hogy több évente csináljanak valami nagyszabású bulit. Bármennyire öregek vagyunk, fiatalnak érezzük magunkat, és imádjuk az aszfaltot, imádunk turnézni - mondta. Azt is hozzátette, hogy egy Aréna-koncerttel viszont már tartoztak saját maguknak és a közönségnek, és a különleges színpaddal pedig szeretnék megadni ennek a módját.

Sidlovics Gábor elmondta, hogy a középre helyezett színpad miatt nagyon közel lesz a közönség, amivel egyfajta klubkoncertes hangulatot akarnak megidézni, de a látvány méltó lesz egy arénakoncerthez. A showelemekről viszont nem akartak részleteket elárulni. 

Mivel ez nem hagyományos koncert lesz sem a Tankcsapda életében, sem a hazai zenei bandákat tekintve, vendégfellépőket nem hívott a zenekar. "A közönség lesz és mi leszünk, hárman leszünk a színpadon végig" - mondta Lukács László, aki egy erőteljes rock and roll bulit ígért a rajongóknak.

Minden irányba játszani kell majd. A képre kattintva galéria nyílikFotó: Csanádi Márton - Origo

Előzenekarok viszont lesznek: a Németországból érkező RELOAD és a magyar Pennhurst. Ez utóbbi banda nyerte meg a feldolgozásversenyt, amelyet a Tankcsapda lemezszerződéssel nem rendelkező zenekaroknak hirdetett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK