Története legnagyobb bulijára készül a Tankcsapda

Tankcsapda Aréna koncert próba
Vágólapra másolva!
2017 első hazai koncertjét igazán különleges helyen adja a Tankcsapda: a Papp László Budapest Sportarénában lépnek fel április 28-án. Meglepő, de még csak most lesz az első teljes egészében saját Aréna-koncertjük, és azt ígérik, hogy ez egyben az eddigi legizgalmasabb show-juk is lesz. A koncert legfontosabb látványeleme a küzdőtér közepére helyezett színpad, így a Tankcsapdának azt is be kell gyakorolnia, hogy milyen, ha nem csak egy irányba kell játszaniuk. Galériánkban megnézheti, hogy készül Lukács László, Fejes Tamás és Sidlovics "Sidi" Gábor a koncertre.
Vágólapra másolva!
Április 5-én a Barba Negra Trackben tartott a sajtó számára is nyílt technikai próbát a Tankcsapda. A képre kattintva galéria nyílik. Fotó: Csanádi Márton - Origo

Mivel a középre helyezett színpad miatt a közönség körbeállja majd a színpadot az Arénában, az énekes-basszusgitáros Lukács Lászlónak és a gitáros Sidlovics Gábornak be kell járnia az egész színpadot. Fejes László pedig a dobfelszerelésével együtt egy olyan pódiumon foglal helyet, amely körbeforog. Most ennek a technikai oldalát gyakorolta a zenekar és a stáb.

A próba után beszéltek az április 28-i koncertről is. Elmondták, hogy

azt ígérték a rajongóknak, hogy az Aréna minden pontjáról ugyanolyan jó hang- és látványélményben lesz részük.

Ez viszont nekik is szokatlan: soha nem játszottak még olyan színpadon, amelyet körbeáll a közönség.

Fejes Tamás, Lukács László és Sidlovics Gábor úgy érzik, tartoztak már egy ilyen koncerttel a közönségnek. A képre kattintva galéria nyílik Fotó: Csanádi Márton - Origo

Fejes Tamás arról beszélt, hogy eddig valószínűleg azért maradt ki az önálló Aréna-koncert a zenekar életéből, mert minden évben fellépnek a debreceni Főnix Csarnokban, és amúgy is inkább szeretik minden évben bejárni az országot, mint hogy több évente csináljanak valami nagyszabású bulit.

- mondta. Azt is hozzátette, hogy egy Aréna-koncerttel viszont már tartoztak saját maguknak és a közönségnek, és a különleges színpaddal pedig szeretnék megadni ennek a módját.

Sidlovics Gábor elmondta, hogy a középre helyezett színpad miatt nagyon közel lesz a közönség, amivel egyfajta klubkoncertes hangulatot akarnak megidézni, de a látvány méltó lesz egy arénakoncerthez. A showelemekről viszont nem akartak részleteket elárulni.

Mivel ez nem hagyományos koncert lesz sem a Tankcsapda életében, sem a hazai zenei bandákat tekintve, vendégfellépőket nem hívott a zenekar. "A közönség lesz és mi leszünk, hárman leszünk a színpadon végig" - mondta Lukács László, aki egy

erőteljes rock and roll bulit ígért a rajongóknak.

Minden irányba játszani kell majd. A képre kattintva galéria nyílik Fotó: Csanádi Márton - Origo

Előzenekarok viszont lesznek: a Németországból érkező RELOAD és a magyar Pennhurst. Ez utóbbi banda nyerte meg a feldolgozásversenyt, amelyet a Tankcsapda lemezszerződéssel nem rendelkező zenekaroknak hirdetett.