Ez Ákos legújabb meglepetése

2017.04.06. 18:31

Ákos a tavalyi, sorrendben harmadik dupla telt házas Aréna-koncertje előtt jelentette be, hogy 2017-ben nem koncertezik. A stúdiómunka viszont nem állt le, ezt jelzi az új maxi is, amely ismét az énekes születésnapján jelenik meg: 2017. április 6-án. A címe: SZABADON.

Ákos vadonatúj címadó dala több változatban is letölthető – az eredeti mellett két remix és egy rockverzió is van –, valamint az ÁTÖLEL című szerzemény album- és koncertverziója, illetve ráadásként egy Hauber-remix is. A kiadvány exkluzív digipack csomagolásban jelenik meg.

Zsolt még tavaly nyáron adta ezt a demót, nagyon tetszett, a szöveget azonnal meg is írtam, de a zsúfolt turnénaptár, az akkor készülő koncert-DVD és a dupla Aréna előkészületei miatt nem tudtuk rögzíteni a dalt. Jó, hogy vártunk vele, mert sok ötlettel gazdagodott azóta, ráadásul remek újraértelmezések is készültek hozzá: Zsolt és Lepe nagyszerű remixei mellé egy szikár rockverziót is feljátszottam a stúdióban – szabadon!"  

– mondta Ákos.

Kovács ÁkosFotó: Polyák Attila - Origo

A szerzeményhez Ákos koncertjeinek látványtervezője, Madarász János álmodta meg a dalszöveg-klipet.

A tervek szerint 2018. őszén jelenhet meg új album. Az idei koncertszünet után pedig 2018 Ákos-koncertekben gazdag évnek ígérkezik. Addig viszont folytatódik a Krúdy-felolvasóestek kilenc éve tartó sorozata – idén már Budapesten, Szentgotthárdon és Madridban is látható volt a műsor –, de Ákos az Arany János-emlékév kapcsán is meglepetésre készül: az idei terveiben egy Arany-hangoskönyv felvétele és verses estek is szerepelnek.

Régi álmom válhat valóra ezzel: diákkorom óta várom, mikor állnak együtt a csillagok egy ilyen nagy kalandhoz. A felkészülésben most is Szigethy Gábor irodalomtörténész segít. Az előadás végleges formája mostanában alakul ki, remélem, idén őszre elkészülhet a hangoskönyv is, amelyet bensőséges esteken mutathatunk be a közönségnek"

– mondta Ákos.