Vágólapra másolva!
A Mary PopKids zenekar Love Solution című száma lett a 25. Sziget himnusza. A zenekar szerint a Sziget egy olyan hét, amikor el lehet hinni, hogy szép a világ, és ezt próbálták dalban elmondani.
Vágólapra másolva!

Az utóbbi években alakult ki a szokás, hogy a Sziget szervezői egy-egy ismert hazai zenekar dalát kiválasztják, és az lesz az aktuális fesztivál himnusza. Csütörtökön hozták nyilvánosságra a 2017-es himnuszt, ami a Mary PopKids zenekar Love Solution című száma lett. Rövid magyarázatként az áll a szervezői közleményben, hogy „a zenekar szerint a Sziget egy olyan hét, amikor el lehet hinni, hogy szép a világ, és ezt próbálták dalban elmondani.”

A himnusz kiválasztása egyéb szándékot is rejt. A szervezők ezzel is próbálják népszerűsíteni a hazai együtteseket. A himnuszt játszó zenekarnak ez főleg azért jó, mert egyrészt felléphetnek a Szigeten, amit már kétszer is Európa legjobb nagyfesztiváljának választottak, másrészt pedig az ő daluk szerepel majd a Szigetet bemutató nemzetközi – és persze hazai – kampányban

minden lehetséges csatornán.

A Mary PopKids szerint ez nagy megtiszteltetés. Az énekes, Kama azt mondta, „15 éves korunk óta minden évben járunk a fesztiválra, és soha nem múlt el az az izgalom, amikor első nap átsétálunk a K-hídon. A Szigeten voltunk már szerelmesek, vesztünk el bokrokban és sátrakban, mulattunk régi barátokkal, és szereztünk újakat is, és rengeteget meghatározó koncertélményünk kötődik ide.

és kicsit el tudjuk hinni, hogy szép a világ. Ezt próbáltuk egy dalba csomagolni. Magyar fiatalokként és zenészekként is nagyon büszkék vagyunk a Szigetre, és arra is, hogy most nekünk is lehet hozzá egy kis közünk.”

A Mary PopKids egyébként idén játszik ötödszörre a Szigeten. A Love Solution az első szám a júniusra tervezett kislemezükről, és a decemberben megjelent All You Ca Keep nagylemezüket követi. A dalban Fodor Máriusz és Highlove működtek közre producerként, és Deutsch Gábor masterelte.