Prince egykori zenekara zárja a VeszprémFestet

2013 Billboard Music Awards - Show GettyImageRank3 Celebrities MUSIC Award NPG New Power Generation 3rd Eye Girl
LAS VEGAS, NV - MAY 19: (L-R) Guitarist Donna Grantis, recording artist Prince and bassist Ida Nielsen perform onstage during the 2013 Billboard Music Awards at the MGM Grand Garden Arena on May 19, 2013 in Las Vegas, Nevada. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Prince egykori zenekara lép fel az idei VeszprémFest zárónapjának sztárvendégeként. A New Power Generation július 15-én játszik a Veszprém Arénában. Velük lett teljes a fesztivál idei fellépőinek névsora.
Vágólapra másolva!

A New Power Generation 1990 és 2013 között volt Prince kísérőzenekara. Utoljára 2013-ban játszottak együtt, majd 2015-ben a New Power Generation néhány tagja újra összeállt Prince-szel, közösen készítették el a Hit n Run Phase Two című albumot, ami a zenész

utolsó stúdiólemeze lett.

A kísérőzenekar tavaly októberben játszott egy emlékkoncertet Prince tiszteletére, és olyan jól sikerült, hogy Celebrating Prince címmel egy egész turnét szentelnek Prince emlékének. Természetesen ezzel a produkcióval érkeznek július 15-én a VeszprémFestre.

Prince és a New Power Generation 2013-ban a Billboard magazin díjátadóján Forrás: AFP/2013 Getty Images/Ethan Miller

Az együttes jelenlegi felállása két kivétellel megegyezik az eredetivel: a dobos Michael Blandot Kirk Johnson, az együttes korábbi ütőhangszerese és táncosa váltotta, az énekes-billentyűs Rosie Gaines szerepét pedig 1992 óta Morris Hayes tölti be, aki már Prince Diamonds and Pearls című turnéján is ott volt. Később ő lett Prince zenei igazgatója, közben pedig 2012-ig a zenekar billentyűse is volt. A New Power Generation többi tagja az eredeti felállásból Levi Seacer Jr. (gitár), Sonny T. (basszusgitár), Tommy Barbarella (billentyűs hangszerek), Tony M. (vokál, tánc) és Damon Dickson (tánc).

A turnéhoz több vendégénekes csatlakozik Prince zenei és baráti köréből, Veszprémben ott lesznek a zenekar korábbi tagjai is. A koncerteken elhangzanak az együttes legismertebb számai, például a Let's Go Crazy, a Kiss, a U Got the Look, a Nothing Compares 2U, a Sexy MF, a Sign O The Times, a Diamonds & Pearls, a Get Off, a Cream vagy a Purple Rain.

A VeszprémFest szervezői már korábban bejelentették, hogy a fesztivált új helyszínen, az érseki pihenőkertben rendezik meg (július 12. és 15. között). A négynapos renezvény világsztárjai között színpadra lép Richard Bona, Heather Small és Tom Jones is, utóbbi koncertje szintén a Veszprém Arénában lesz július 14-én.