Egyedülálló bravúrt hajtott végre a miskolci Herman Ottó Múzeum, hiszen először neveztek az Amerikából indult Museum Dance Off versenyre, és rögtön meg is nyerték azt.

Ahogyan korábban az Origo is megírta, miskolci Herman Ottó Múzeum a kelet-európai térségből egyedüliként nevezett be a versenyre, amelyben a múzeumi dolgozóknak táncos videókat kell készíteniük.

A miskolciak kreatív kisfilmjükkel megnyerték az európai versenyt, a kedden lezárult szavazás értelmében pedig az egész világon is ők bizonyultak a legjobbnak. 

A miskolci videó az összesen több mint 180 ezer szavazat 56 százalékát szerezte meg, azaz több mint százezer voksot. Ezzel sikerült túlszárnyi a tavalyi győztes, a melbourne-i Victoria Museum teljesítményét, akik egy évvel ezelőtt 79 ezer szavazattal szerezték meg az első helyet.

A múzeum közleményében azt írta, hogy a verseny kifejezetten kemény volt, hiszen olyan intézményekkel kellett megmérkőzniük, amelyek milliós világvárosokban működnek. "A Herman Ottó Múzeum – minden dolgozója nevében – megköszöni azt a hihetetlen összefogást és segítséget, amelynek révén sikerült elérni ezt a világraszóló sikert" - írták.

A múzeumokat népszerűsítő kezdeményezést idén negyedik alkalommal rendezték meg, összesen 41 intézmény küldött be videót a világ minden tájáról.