Bill Clinton thrillert ír

Bill Clinton Dr.Life Híres színvakok és színtévesztők, akik másképp látják a világot
Vágólapra másolva!
Együtt ír thrillert Bill Clinton korábbi amerikai elnök és James Patterson bestselleríró. A regény várhatóan jövő nyáron jelenik meg.
Vágólapra másolva!

A The President is Missing (Az elnök eltűnt) című thriller bepillantást enged a hatalom világába, ezért sok feszültségre és intrikákra számíthatnak benne az olvasók.

- ígérte hétfőn a kiadók közleménye. A bűnügyi regény Clinton első fikciós könyve lesz.

A korábbi elnök eddig a legnagyobb közönségsikert a My Life (Életem) című memoárkötetével aratta, amely több millió példányban kelt el. James Patterson pedig Bill Clinton barátja, aki számára a thriller ritka lehetőséget nyújt arra, hogy első kézből kapott információk alapján írjon könyvet a Fehér Házról.

Bill Clintonnak ez lesz az első fikciós műve Forrás: AFP/Spencer Platt

"A Clinton elnökkel való közös munka pályafutásom fénypontja" - mondta az Alex Cross-regények szerzője. Clinton pedig azt emelte ki, hogy nagyon szórakoztató számára egy hivatalban lévő elnökről írni, hiszen saját tapasztalatai mind az elnöki munkáról, mind a washingtoni adminisztrációs gépezetről rendelkezésére állnak. Hozzátette, hogy Pattersonnal, akinek régóta rajongója, igazán "szédületes" együtt dolgozni.

A könyvet két rivális kiadó, az Alfred A. Knopf és a Little, Brown and Co. szokatlan együttműködésében publikálják. A Knopf hosszú ideje Clinton kiadója, Patterson viszont évtizedekkel ezelőtt szerződött a Little, Brownhoz.

A regényen 2016 vége óta dolgozik a két szerző.